Echipa Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Monte-Carlo cu o victorie pe Power Stage

Echipa Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Monte-Carlo cu o victorie pe Power Stage
  • Echipa a incheiat Raliul Monte-Carlo cu inca doua victorii de proba speciala si cu ambele modele Hyundai i20 Coupe WRC in puncte pe Power Stage
  • Dani Sordo a fost cel mai bine clasat pilot Hyundai Motorsport la Monte-Carlo, spaniolul terminand raliul pe locul al patrulea, la 38 de secunde fata de ultimul loc de pe podium
  • Thierry Neuville, lider al raliului pana sambata dupa-amiaza, a inregistrat o performanta excelenta in ultima zi si a castigat maximum de puncte in Power Stage

Echipa Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Monte-Carlo, prima etapa a sezonului 2017 din Campionatul Mondial FIA (WRC), cu Dani Sordo pe locul al patrulea la general si cu Thierry Neuville dominand in Power Stage, cu maximum de puncte pe ultima speciala.

Duminica au fost programate doua probe distincte care urmau sa fie parcurse de cate doua ori (Luceram – Col St. Roch si La Bollène Vésubie – Peira Cava), insa organizatorii au fost obligati sa anuleze penultima speciala (PS16) din cauza numarului mare de spectatori.

Ambele echipaje Hyundai Shell Mobis World Rally Team au demonstrat potentialul modelului Hyundai i20 Coupe WRC, castigand doua dintre cele trei probe ale zilei.

Dani Sordo si Marc Martí, copilotul sau, au obtinut prima victorie pe PS14 (Luceram – Col St. Roch) si au incheiat pe locul secund pe PS15 (La Bollène Vésubie – Peira Cava). In Power Stage, echipajul spaniol a terminat cu al cincilea timp si si-a asigurat astfel un punct suplimentar, precum si pozitia a patra in clasamentul general al raliului. 

„Duminica ne-am simtit cel mai bine pe probe si am reusit sa mergem intr-un ritm mult mai rapid. Conditiile meteo au fost teribile pe ultima speciala, iar obiectivul nostru a fost sa ne mentinem pozitia la general si sa acumulam cat mai multe puncte in clasamentul constructorilor. Echipa a muncit mult la noua masina si am aratat inca o data ca putem fi competitivi in orice conditii. Sper ca in Suedia sa fim intr-o forma mai buna si sa ne imbunatatim rezultatele”, a declarat Dani Sordo.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au dominat prima parte a acestei etape, in momentul iesirii in decor avand un avans de peste 50 de secunde fata de urmatorul clasat. Echipajul belgian a revenit in forta si a castigat ultima proba cu un avans de 30 de secunde, aceasta fiind cea de-a sasea victorie de proba speciala din aceasta etapa.

„Am trecut peste dezamagirea de sambata, pentru ca aveam nevoie de un rezultat bun in Power Stage. A inceput sa ninga pe ultima proba si a fost foarte dificil pentru noi sa pastram ritmul, insa am reusit sa castigam cele cinci puncte suplimentare. Sunt sigur ca vom obtine rezultate mult mai bune in urmatoarele etape”,a mentionat Thierry Neuville.

Pentru Hyundai Motorsport, Monte-Carlo a reprezentat o etapa in care a fost demonstrat potentialul noului model Hyundai i20 Coupe WRC, iar intreaga echipa este optimista in ceea ce priveste rezultatele din urmatorul raliu.

„Am avut un inceput de sezon interesant la Monte-Carlo. Ambele echipaje au mers bine duminica - Dani a incheiat pe locul al patrulea la general, iar Thierry a dominat in Power Stage. Munca intregii echipe este rasplatita cu aceste performante. Acum ne vom pregati pentru Suedia si sper sa avem acelasi ritm si pe zapada”,a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri este programata in perioada 9 – 12 februarie, pe zapada din Suedia.

CLASAMENT RALIUL MONTE-CARLO 2017
1. S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC 4:00:03.6
2. J. M. Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +2:15.0
3. O. Tanak M. Jarveoja Ford Fiesta WRC +2:57.8
4.          D. Sordo          M. Martí          Hyundai i20 Coupe WRC        +3:35.8
5. C. Breen S. Martin Citroën DS3 WRC +3:47.8
6. E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +6:45.0
7. A. Mikkelsen A. Jaeger Škoda Fabia R5 +9:32.7
8. J. Kopecky P. Dresler Škoda Fabia R5 +12:58.1
9. S. Lefebvre G. Moreau Citroën C3 WRC +14:43.8
10.        B. Bouffier        D. Giraudet       Ford Fiesta R5                          +16:09.4

15.        T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC       +30:52.5

Clasament general piloti (dupa Raliul Monte-Carlo 2017)
1. S. Ogier 25 puncte
2. J.M Latvala 18
3. O. Tanak 15
4.          D. Sordo          13
5. C. Breen 10
6. E. Evans 10
7. A. Mikkelsen 6
8. S. Lefebvre 6
9.          T. Neuville       5
10. J. Kopecky 4
11. J. Hänninen 3
12. B. Bouffier 1

Clasament general constructori (dupa Raliul Monte-Carlo 2017)
1. M-Sport World Rally Team 40
2. Toyota Gazoo Racing WRC 24
3.          Hyundai Motorsport                                        20
4.          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team     10