Echipa Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Sardiniei cu doua echipaje pe podium

Echipa Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Sardiniei cu doua echipaje pe podium
  • Echipa Hyundai Motorsport a inregistrat un rezultat foarte bun in Raliul Sardiniei incheind cu doua echipaje pe podium
  • Hayden Paddon, care a fost in prim plan pe tot parcursul acestui sfarsit de saptamana, s-a clasat pe locul al doilea, acesta fiind primul sau podium in WRC, la un an de la debutul in echipa Hyundai Motorsport
  • Thierry Neuville a urcat pentru a doua oara in 2015 pe podium, dupa un sfarsit de saptamana foarte dificil in Sardinia

Hyundai Motorsport a incheiat un raliu extrem de dificil cu doua echipaje pe podium. In Raliul Sardiniei, Hayden Paddon a obtinut primul podium in WRC, iar Thierry Neuville al doilea din acest sezon. Hyundai Motorsport a obtinut 19 puncte in clasamentul constructorilor si si-a consolidat pozitia pe podium si in acest clasament.

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) a inceput ultima zi a raliului cu o victorie de proba speciala, a patra in acest sfarsit de saptamana, obiectivul fiind de a apara pozitia a doua in clasamentul general al raliului. Paddon, impreuna cu John Kennard, copilotul sau, au fost liderii raliului pana sambata la pranz si sarbatoresc un an de la debutul in Sardinia cu Hyundai Motorsport cu o clasare pe podium. Pentru neozeelandez, acesta este primul sau podium in WRC, iar pentru Hyundai Motorsport al saselea.

„Sa inchei aici pe podium este o senzatie incredibila. Am avut o evolutie buna, dar am incercat sa abordam fiecare speciala individual, fara a ne gandi la rezultatul final. Stiam ca va fi mai dificil in momentul in care nu mai aveam o pozitie buna la start, iar faptul ca am fost implicati in lupta pentru prima pozitie este extraordinar. Am avut mici probleme sambata dupa-amiaza, dar, din fericire, am reusit sa finalizam acest raliu pe locul doi. Tinand cont de avansul avut fata de Thierry, aflat pe trei, am abordat ultima zi fara sa ne asumam niciun risc si asa am obtinut primul podium din cariera. Sustinerea primita de acasa este foarte importanta. Nu puteam obtine acest rezultat fara ajutorul echipei, le multumesc tuturor celor de la Hyundai Motorsport.”,a declarat Hayden Paddon.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut vineri un inceput cu probleme si a muncit mult pentru a recupera timpul pierdut, castigand sambata inclusiv o speciala. Locul trei este recompensa perfecta pentru pilotul belgian, acesta fiind cel de-al doilea podium din 2015, dupa locul secund obtinut in februarie in Raliul Suediei. Este pentru a doua oara cand Hyundai Motorsport are doi piloti pe podium, dupa dubla din Raliul Germaniei in 2014.

„Nu a fost un raliu usor, iar faptul ca s-a incheiat cu un podium este excelent. Sunt foarte fericit pentru ca intreaga echipa a muncit mult pentru acest rezultat. Inca din prima zi am vazut cat de solicitante sunt specialele din Sardinia si chiar daca am avut mici probleme, echipa a reusit sa rezolve totul. A fost inca o etapa in care ne-am aratat competitivitatea si in care am reusit sa castigam probe speciale. Am profitat si de pozitia la start, dar toata lumea poate sa fie mandra de aceste performante. Am ramas concentrati pana la final si am reusit sa obtinem un podium care inseamna mult pentru noi.”,a mentionat Thierry Neuville.

Dani Sordo si Marc Marti, copilotul sau, au avut un ritm foarte bun in prima zi, dar au primit o penalizare de 10 secunde pentru o greseala la startul super specialei. Vineri au avut probleme tehnice si au fost nevoiti sa abandoneze, situatie care s-a repetat si sambata. Echipajul spaniol a revenit in raliu de fiecare data, conform regulamentului Rally 2, iar obiectivul este sa obtina un rezultat mai bun in Raliul Poloniei.

„In primul rand a fost un sfarsit de saptamana pozitiv pentru Hyundai Motorsport. Doua masini pe podium inseamna un rezultat excelent si ma bucur alaturi de echipa. Cu siguranta aveam potentialul sa finalizam pe podium, dar am avut probleme in fiecare zi.”,a adaugat Dani Sordo.

Modelul Hyundai i20 WRC si-a demonstrat competitivitatea pe tot parcursul raliului, intr-o etapa extrem de dura pentru toata lumea, si care s-a incheiat cu Hayden Paddon si Thierry Neuville pe podium.

„Au fost momente bune si rele, dar plecam din Sardinia cu doua echipaje pe podium, ceea ce este excelent. Hayden a mers incredibil in acest raliu si a demonstrat ca este un pilot cu un viitor frumos in WRC. Chiar daca si el a avut mici incidente, a reusit sa rezolve totul cu profesionalism si merita din plin locul secund, la un an de la debutul sau alaturi de Hyundai Motorsport. Si Thierry a avut un final pozitiv dupa un raliu dificil si ma bucur ca a obtinut inca un podium, ceea ce pentru noi inseamna puncte importante in clasamentul constructorilor. A fost un raliu greu, dar echipa a dat dovada de maturitate si toate acestea fac ca rezultatul obtinut sa fie cu atat mai special.”,a declarat si Michel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Sardiniei 2015:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 4:25:54.3

2. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +3:05.4

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +4:22.5

4. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +5:34.8

5. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +7:50.1

6. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +8:06.7

7. Y. Protasov/ P.Cherepin (Ford Fiesta RS WRC) +14:57.7

8. P. Andreucci/ A. Andreussi (Peugeot 208 T16) +15:03.3

9. J. Kopecky/ P. Dresler (Skoda Fabia R5) +17:41.7

10. K. Al Qassimi/ C. Patterson (Citroën DS3 WRC) +19:12.0

    ...

   20. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +53:20.0

Clasament general piloti (dupa Raliul Sardiniei) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA

S. Ogier 133 puncte/ M. Østberg 67/ A. Mikkelsen 64/ J.M. Latvala 56/ E. Evans 53/ T. Neuville 50/ K. Meeke 47/ D. Sordo 38H. Paddon 32/ M. Prokop 27/ O. Tanak 23/ K. Al Qassimi 9/ Y. Protasov 8/ S. Loeb 6/ N. Al-Attyiah 6/ A. Al-Kuwari 6/ D. Dominguez 4/ P. Andreucci 4/ N. Fuchs 2/ G. Saba 2/ R. Kubica 2/ J. Kopecky 2/ J. Ketomaa 1/ F. Villagra 1

Clasament general constructori (dupa Raliul Sardiniei) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA

Volkswagen Motorsport 179 puncte/ Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 115/ Hyundai Motorsport 113/ M-Sport World Rally Team 99/ Jipocar Czech National Team 34/ Hyundai Motorsport N 31/ Volkswagen Motorsport II 31/ FWRT SRL 3