Echipa Hyundai Motorsport lupta pentru titlurile mondiale in sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Raliuri

Echipa Hyundai Motorsport lupta pentru titlurile mondiale in sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Raliuri
  • Obiectivul Hyundai Motorsport este de a lupta pentru titlurile mondiale, la constructori si piloti, in sezonul 2019 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);
  • Thierry Neuville si Andreas Mikkelsen vor concura la toate cele 14 etape, in timp ce Dani Sordo la opt, iar Sebastien Loeb la sase.

Cu ocazia lansarii oficiale a unui nou sezon din WRC, Hyundai Motorsport a confirmat intentiile de a lupta si in sezonul 2019 pentru titlurile mondiale la constructori si piloti. La fiecare etapa din calendar vor fi trei modele Hyundai i20 Coupe WRC la start. Echipajele Thierry Neuville/ Nicolas Gilsoul si Andreas Mikkelsen/ Anders Jæger-Amland vor concura la toate cele 14 curse din 2019.

„Obiectivul nostru este de a castiga cele doua titluri mondiale, la constructori si piloti. Avand in vedere ca acest campionat este extrem de disputat, trebuie sa ne asiguram ca la fiecare etapa vom face tot posibilul pentru a obtine cele mai bune rezultate”,a declarat noul director al echipei, Andrea Adamo.

„Ne-am reincarcat bateriile in pauza de iarna si suntem pregatiti sa atacam din nou in lupta pentru titlurile din WRC”, a declarat Thierry Neuville.

„Am invatat foarte multe despre Hyundai i20 Coupe WRC la etapele din 2018. Disputa pentru titlul constructorilor va fi probabil la fel de stransa, asa ca este important sa obtinem cat mai multe puncte de fiecare data”,a adaugat si Andreas Mikkelsen.

Dani Sordo si Carlos del Barrio, copilotul sau, vor concura la opt etape anul acesta, incepand cu Raliul Mexicului. Sebastien Loeb si Daniel Elena au semnat un contract pe doi ani cu Hyundai Motorsport, iar programul de sase etape va debuta cu Raliul de la Monte-Carlo.

„Incepe un nou sezon, dar obiectivul este acelasi: sa obtinem cel mai bun rezultat in fiecare etapa la care luam startul. Anul trecut am urcat de doua ori pe podium. Anul acesta sper sa luptam din nou pentru victorii. Ma bucur ca vom continua colaborarea cu Hyundai Motorsport pentru cel de-al saselea sezon. Vom exploata la maximum potentialul nostru”,a mentionat Dani Sordo.

„Sunt incantat sa concurez pentru Hyundai Motorsport. Cu siguranta va fi un sezon frumos si ma voi acomoda rapid cu i20 Coupe WRC”,a adaugat si Sebastien Loeb.

„Sunt increzator ca vom obtine rezultate pozitive. Avem toate ingredientele pentru a castiga in WRC”,a declarat Andrea Adamo, directorul echipei.