Echipa Hyundai Motorsport revine pe terenul unde a obtinut primul podium din WRC

Echipa Hyundai Motorsport revine pe terenul unde a obtinut primul podium din WRC
  • Hyundai Motorsport va reveni, in aceasta saptamana, la Raliul Mexicului, etapa unde a obtinut primul podium din WRC in sezonul trecut
  • Echipa va miza pe pilotii anuntati la inceputul sezonului, dupa ce spaniolul Dani Sordo s-a recuperat complet in urma accidentului, care l-a impiedicat sa participe in Raliul Suediei

Echipa Hyundai Motorsport si-a propus sa continue in acelasi ritm ca si pana acum la prima etapa de peste ocean din actuala editie a Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC). Raliul Mexicului, etapa a treia din 2015, este una dintre cele mai solicitante din calendar, iar Hyundai Motorsport s-a pregatit pentru provocarile cursei mexicane.   

Raliul Mexicului inseamna amintiri placute pentru Hyundai Motorsport, dupa ce aici a obtinut primul podium in sezonul de debut din WRC. Cu mai putin de un an in urma, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul si-au asigurat pozitia a treia dupa ce au utilizat in mod ingenios o sticla de bere Corona. 12 luni mai tarziu, echipa revine in Raliul Mexicului si se afla pe pozitia a doua atat in clasamentul constructorilor, cat si in cel al pilotilor, dupa performanta fantastica din Raliul Suediei, unde Neuville a terminat pe locul al doilea.

Probele pe macadam din Mexic reprezinta o provocare speciala pentru echipele si pilotii din WRC. Acestea ajung la o altitudine de 2.700 metri, iar temperaturile sunt sufocante. Lipsa de oxigen duce la scaderea puterii motorului si tocmai de aceea Hyundai Motorsport s-a pregatit special pentru aceasta etapa si a adus imbunatatiri semnificative motorului modelului i20 WRC.

Pentru a deveni din ce in ce mai competitiva in WRC, echipa Hyundai Motorsport a testat, inaintea etapei din Mexic, in zona Extremadura din Spania, concentrandu-se pe fiabilitate si identificarea unor setari corespunzatoare pentru specialele din Raliul Mexicului. Toti cei trei piloti au participat la aceasta sesiune, Neuville avand la dispozitie o zi intreaga, Dani Sordo o zi si jumatate, iar Haydon Paddon doua zile.

„In Mexic avem amintiri frumoase pentru ca aici am obtinut primul nostru podium anul trecut. A fost un rezultat excelent in cea de-a treia etapa din WRC. Mergem la acest raliu dupa un rezultat bun obtinut in Suedia, cu Thierry si Nicolas pe podium. Ma bucur ca Dani Sordo a revenit pentru etapa din Mexico si ca poate lua startul aici, dupa accidentul de dinaintea Raliului Suediei”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut o evolutie excelenta in Suedia si se afla acum pe locul secund in clasamentul general al pilotilor. Belgianul a testat doar o zi, in loc de doua, in Spania, dar chiar si asa este increzator ca poate obtine un rezultat bun in Raliul Mexicului, una din etapele sale preferate.

„Etapa din Mexic este una dintre favoritele mele si aici am obtinut rezultate bune in trecut. Am incheiat pe podium in ultimii doi ani si aici am obtinut primul podium din istoria Hyundai in WRC. Este un raliu foarte solicitant, iar altitudinea si temperaturile ridicate solicita la maximum atat masina, cat si echipajul. Ne-am pregatit in Spania pentru cursa din Mexic si echipa face eforturi mari pentru a dezvolta modelul Hyundai i20 WRC. Sper ca putem sarbatori la fel ca anul trecut cu un podium in Mexic”,a mentionat Neuville.

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) revine in echipa Hyundai Shell World Rally, dupa accidentarea care l-a impiedicat sa concureze in Suedia. Spaniolul a primit unda verde din partea medicilor si va concura in Mexic. Sordo s-a reacomodat si cu modelul i20 WRC in timpul sesiunii de teste organizata la el acasa.

„Sunt bucuros ca am revenit in echipa. A fost o alegere inteleapta sa ma refac o perioada si sa nu particip la Raliul Suediei. Thierry a obtinut un rezultat bun si este incurajator sa vezi doua masini in top cinci. Am participat la o sesiune de teste in Spania si sunt pregatit acum pentru etapa din Mexic, una pe care o cunosc bine. Nu am concurat aici in 2014, dar in 2013 am incheiat pe locul patru si sper sa ne luptam si acum pentru o pozitie pe podium. Va fi un raliu dificil din punct de vedere fizic, cu probe lungi. Este o placere sa fii sustinut de suporterii vorbitori de spaniola si sunt nerabdator sa iau startul in aceasta etapa”, a adaugat Sordo.

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) l-a inlocuit pe Sordo in Suedia si a reusit sa finalizeze pe locul al cincilea la general. Neozeelandezul revine pe masina cu numarul 20 in echipa Hyundai Mobis World Rally si va concura in premiera in cursa mexicana.

„Mexic este o etapa complet noua, dar anul trecut am facut recunoasterile aici, asa ca imi va fi putin mai usor. Am testat doua zile in Spania si suntem pregatiti pentru provocari. Va fi un contrast total in comparatie cu Suedia, unde am incheiat pe pozitia a cincea si am reusit sa acumulez puncte importante pentru echipa in clasamentul constructorilor. Sunt convins insa ca se poate mai mult. La primele etape din acest sezon voi incerca sa invat cat mai multe lucruri si sper sa ma adaptez si in Mexic la fel de repede cum am facut-o in Suedia. Dorim sa tinem ritmul cu cei din fata, dar trebuie sa abordam totul pas cu pas pentru ca este un teren nou pentru noi”,a spus Paddon.

Raliul Mexicului este unul dintre cele mai solicitante din calendar, pilotii avand de parcurs unele dintre cele mai lungi probe speciale: El Chocolate - 44 km, Otates – 43 km si celebra Guanajuatito, programata duminica, cu o lungime de 56 km. In total vor fi 400 km de proba speciala. Competitia va debuta pe strazile Guanajuato si va continua cu o super speciala. Actiunea de vineri se va desfasura in jurul parcului de service din Leon, iar finalul se va decide pe cea mai lunga speciala a raliului si pe proba El Brinco, care va fi si Power Stage.

Informatii despre echipajele Hyundai Motorsport:

Hyundai i20 WRC #7

Serie sasiu: 006Thierry Neuville

Nicolas Gilsoul

Data nasterii

16 iunie 1988

5 februarie 1982

Debutul in WRC

2009, Raliul Spaniei

2007, Raliul Monte-Carlo

Starturi in WRC

48

43

Podiumuri in WRC

11

11

Victorii in WRC

1

1

Participari in Raliul Mexicului

3

3

Rezultate anterioare obtinute in Raliul Mexicului

2012: locul 13 (locul 10 WRC), 2013: locul 3, 2014: locul 3

2012: locul 13 (locul 10 WRC), 2013: locul 3, 2014: locul 3

Hyundai i20 WRC #8

Serie sasiu: 008Dani Sordo

Marc Martí

Data nasterii

2 mai 1983

1 octombrie 1966

Debutul in WRC

2003, Raliul Spaniei

1992, Raliul Spaniei

Starturi in WRC

117

152

Podiumuri in WRC

37

43

Victorii in WRC

1

3

Participari in Raliul Mexicului

5

5

Rezultate anterioare obtinute in Raliul Mexicului

2006: locul 4, 2007: locul 4, 2008: locul 16, 2010: locul 14, 2013: locul 4

2004: locul 3, 2006: locul 4, 2007: locul 4, 2008: locul 16, 2010: locul 14, 2013: locul 4

Hyundai i20 WRC #20

Serie sasiu: 007Hayden Paddon

John Kennard

Data nasterii

20 aprilie 1987

11 februarie 1959

Debutul in WRC

2007, Raliul Noii Zeelande

1985, Raliul Finlandei

Starturi in WRC

35

43

Podiumuri in WRC

-

-

Victorii in WRC

-

-

Participari in Raliul Mexicului

0

0

Rezultate anterioare obtinute in Raliul Mexicului

-

-