Echipa Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium in Raliul Mexicului

Echipa Hyundai Motorsport s-a clasat pe podium in Raliul Mexicului
  • Hyundai Motorsport a incheiat pentru prima data pe podium in sezonul 2017 din Campionatul Mondial FIA (WRC)
  • Thierry Neuville s-a clasat pe locul al treilea in Raliul Mexicului, Hayden Paddon pe al cincilea, acumuland puncte importante in clasamentul constructorilor, in timp ce Neuville s-a impus in Power Stage

Echipa Hyundai Motorsport a obtinut primul podium din sezonul 2017, dupa ce Thierry Neuville a incheiat Raliul Mexicului pe pozitia a treia in clasamentul general. Mai mult, Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au castigat in Power Stage, acumuland cele cinci puncte suplimentare.

Pentru Hyundai Motorsport, titlul reprezinta al 21-lea podium din WRC si al doilea din Mexic, dupa cel din anul 2014. Odata cu aceasta competitie, echipa a ajuns la o suta de probe speciale castigate.

Duminica, 12 martie, in ultima zi a raliului, au fost programate doua speciale cu o lungime totala de 54,90 km (La Calera - 32,96 km si Derramadero - 21,94 km), ultima avand si rol de Power Stage. La final, toate cele trei echipaje Hyundai Motorsport au incheiat raliul si au acumulat puncte importante atat in clasamentul constructorilor, cat si in cel al pilotilor.

Neuville si Gilsoul s-au impus pe patru probe in Raliul Mexicului.

„Ma bucur ca am revenit cu un podium si maximum de puncte in Power Stage. Echipa a muncit mult in acest final de saptamana. Sper sa obtinem rezultate din ce in ce mai bune”,a declarat Thierry Neuville.

Pentru Paddon si John Kennard, copilotul sau, locul al cincilea reprezinta cel mai bun rezultat obtinut in sezonul 2017.

„Sunt multumit ca am incheiat in top cinci. Urmatoarea etapa va avea loc in Corsica, pe asfalt, si suntem pregatiti sa acumulam cat mai multe puncte”,a mentionat Hayden Padden.

Sordo si Marc Martí au obtinut doua victorii pe probele de sambata dimineata. Echipajul spaniol a incheiat pe pozitia a opta.

„Nu a fost un final de saptamana usor, insa ne vom concentra pe etapa urmatoare, desfasurata in Corsica”,a adaugat Dani Sordo.

Pentru Hyundai Motorsport acesta a fost primul podium din sezonul 2017.

„Nu a fost un raliu usor. Suntem multumiti cu o clasare pe podium si punctele din Power Stage pentru victorie. Am acumulat multe informatii, fiind prima competitie pe macadam cu noua masina. Sunt increzator ca vom intra in ritm si ca vom castiga foarte repede si primul raliu cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC. Ne concentram acum pe urmatoarele etape",a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Dupa Raliul Mexicului, Campionatul Mondial FIA (WRC) revine in Europa, pe asfaltul din Corsica. Etapa a patra a sezonului va avea loc in perioada 6 - 9 aprilie.

Rezultate finale – Raliul Mexicului 2017

1. K. Meeke/ P. Nagle - Citroën C3 WRC   3:22:04.6

2. S. Ogier/ J. Ingrassia - Ford Fiesta WRC  +13.8

3. T. Neuville/ N. Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC  +59.7

4. O. Tanak/ M. Jarveoja - Ford Fiesta WRC  +2:18.3

5. H. Paddon/ J. Kennard- Hyundai i20 Coupe WRC +3:32.9

6. J. M. Latvala/ M. Anttila - Toyota Yaris WRC  +4:40.3

7. J. Hänninen/ K. Lindström - Toyota Yaris WRC +5:06.2

8. D. Sordo/ M. Martí - Hyundai i20 Coupe WRC  +5:22.7

9. E. Evans/ D. Barritt - Ford Fiesta WRC  +8:41.8

10. P. Tidemand/ J. Andersson - Škoda Fabia R5 +10:51.9

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa a treia etapa
1. S. Ogier 66 puncte
2. J.M Latvala 58 p
3. O. Tanak 48 p
4. D. Sordo      30 p
5. T. Neuville 28 p
6. K. Meeke 27 p
7. C. Breen 20 p
8. E. Evans 20 p
9. H. Paddon    17 p
10. S. Lefebvre 10 p
11. J. Hänninen 9 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) – dupa a treia etapa
1. M-Sport World Rally Team 103 puncte
2. Toyota Gazoo Racing WRC 67 p
3. Hyundai Motorsport             65 p
4. Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team      55 p