Echipa Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru victorie, dupa prima zi din Raliul Turciei

Echipa Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru victorie, dupa prima zi din Raliul Turciei

· Pilotii Hyundai Motorsport ocupa primele doua pozitii, dupa prima zi din Raliul Turciei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC);

· Dupa primele doua probe speciale, Sébastien Loeb are un avantaj de 1,2 secunde fata de Thierry Neuville, iar Ott Tänak se afla pe locul al saptelea;

· Toate echipajele Hyundai Motorsport au incheiat prima speciala in top 3.

Dupa prima zi din Raliul Turciei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Hyundai Motorsport ocupa primele doua pozitii din clasamentul general cu Sebastien Loeb si Thierry Neuville. Ott Tänak se afla pe locul al saptelea.

Sébastien Loeb si Daniel Elena se afla pe prima pozitie, dupa ziua de vineri, cu un avantaj de 1,2 secunde fata de colegii de echipa - Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul.

“Speram sa putem lupta pentru un loc pe podium, dar nu ma asteptam sa ne clasam pe prima pozitie. M-am simtit bine la volan, suntem in joc si sper sa continuam la fel”,a declarat Sébastien Loeb.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au venit in Turcia decisi sa acumuleze cat mai multe puncte si au debutat cu o victorie pe prima proba speciala. La finalul zilei de vineri, echipajul belgian ocupa pozitia secunda.

“Am avut un debut bun si a fost totul in regula pe primele probe. Modelul Hyundai i20 WRC si-a demonstrat potentialul inca de la inceput si ma bucur ca suntem in lupta pentru victorie. Stim ca este un raliu dur, asa ca trebuie sa fim atenti pana in ultimul kilometru”,a mentionat Thierry Neuville.

Ott Tänak si Martin Järveoja - castigatorii din Raliul Estoniei - au incheiat prima zi pe locul al saptelea in clasamentul general.

“Am avut un start plin de provocari. Probele nu au fost foarte dure, dar lipsa de vizibilitate din cauza prafului pe speciala a doua ne-a incetinit putin. M-am simtit bine in masina si cu siguranta voi putea accelera ritmul in urmatoarele doua zile”,a declarat Ott Tänak.

Startul pe probele de sambata va avea loc in ordinea inversa a clasamentului de vineri si poate reprezenta un avantaj teoretic pentru pilotii din fata.

“Ne bucuram pentru ca am am avut un debut bun in Raliul Turciei. Pe de alta parte, lipsa de vizibilitate din cauza prafului ne ingrijoreaza putin, dar eu cred ca este o situatie care putea fi gestionata mai bine. Ne aflam pe primele doua locuri, asa ca ne concentram acum doar pe aspectele pozitive. Este un raliu imprevizibil, asa ca trebuie sa ramanem concentrati”,a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Sambata si duminica sunt programate inca zece probe speciale cu o lungime de aproximativ 190 km.

Clasament Raliul Turciei 2020 (dupa prima zi):

1 S. Loeb D. Elena Hyundai i20 WRC 18:50.9

2 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 WRC +1.2

3 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +1.3

4 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +2.1

5 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +2.7

6 T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +4.2

7 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 WRC +4.8

8 E. Lappi J. Ferm Ford Fiesta WRC +6.6

9 G. Greensmith E. Edmondson Ford Fiesta WRC +16.1

10 P. L. Loubet V. Landais Hyundai i20 Coupe WRC +28.5