Echipa Hyundai Motorsport se afla pe locul al treilea dupa prima zi din Raliul Finlandei

Echipa Hyundai Motorsport se afla pe locul al treilea dupa prima zi din Raliul Finlandei
  • Thierry Neuville este clasat pe locul al treilea, iar Hayden Paddon pe al saselea, in clasamentul general
  • Obiectivul lui Kevin Abbring este de a incheia in top zece, in cadrul primei participari cu noua generatie i20 WRC

Echipa Hyundai Motorsport se afla pe locul al treilea in prima zi din Finlanda, etapa a opta a Campionatului Mondial FIA WRC, prin intermediul pilotului Thierry Neuville. Hayden Paddon ocupa pozitia a sasea, iar Kevin Abbring, inlocuitorul lui Dani Sordo in cadrul acestei etape, concureaza pentru o clasare in top zece.

Dupa prima zi a raliului, in urma informatiilor primite de la cele trei echipaje, inginerii vor face cateva modificari ale setarilor in incercarea de a obtine performante pe specialele de sambata.

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au obtinut victoria in Sardinia si locul al patrulea in Polonia. In prima zi din Finlanda, echipajul belgian se afla pe pozitia a treia.

„Pe probele de dimineata am fost foarte rapizi. In plus, pe specialele de dupa-amiaza am avut aceeasi abordare, iar rezultatele au fost mai bune. Ma bucur ca ne aflam pe locul al treilea. Vom incerca sa realizam imbunatatiri pentru urmatoarele zile”,a declarat Neuville.

Paddon (#4 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, ocupa locul al saselea dupa prima zi.  Dupa clasarea pe podium din Polonia, Paddon si-a propus sa incheie pe o pozitie cat mai buna.

“A fost o dimineata dificila. Dupa-amiaza lucrurile au mers bine si, cu siguranta, mai putem urca cateva pozitii in clasament”,a mentionat Paddon. 

Abbring (#20 Noua generatie i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, se afla la cea de-a treia participare in cadrul acestui sezon din WRC. Etapa din Finlanda reprezinta primul raliu cu noua generatie i20 WRC, obiectivul fiind incheierea in puncte.

„Sunt multe lucruri care necesita imbunatatire si incercam sa ne adaptam cu noul model. Abia astept sa continuam sambata”,a adaugat Abbring.

Obiectivul Hyundai Motorsport este de a incheia pe podium in acest sfarsit de saptamana, pentru a continua rezultatele bune obtinute in sezonul 2016 din WRC, in etapele din Monte-Carlo, Suedia si Polonia si cele doua victorii din Argentina si Sardinia.

„Suntem multumiti de modul in care s-a desfasurat prima zi a competitiei. Finlanda este un test dificil pentru toti, insa echipa Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru un loc pe podium”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata sunt programate patru probe speciale care vor fi parcurse de cate doua ori, inclusiv celebra Ouninpohja, cu o lungime totala de peste 150 km. Startul incepe cu proba clasica de 33 km, urmata de Päijälä (23.50 km),  Pihlajakoski (14,5 km) si de Saalahti (4,23 km).

Rezultate Raliul Finlandei – prima zi

1. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 1:13:22.2

2. J. M. Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +18.1

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +44.3

4. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +45.4

5. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +53.8

6. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +58.2

7. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +1:02.9

8. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:14.4

9. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +1:22.6

10. E. Lappi/ J. Ferm (Škoda Fabia R5) +2:01.8

11. K. Abbring/ S. Marshall (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:06.0