Echipa Hyundai Shell World Rally este implicata in lupta pentru un loc pe podium in Raliul Germaniei

Echipa Hyundai Shell World Rally este implicata in lupta pentru un loc pe podium in Raliul Germaniei
  • Echipa Hyundai Shell World Rally si-a consolidat sansele unui loc pe podium dupa ziua a doua a Raliului Germaniei, avand doua masini in top patru
  • Thierry Neuville si-a demonstrat competitivitatea dupa ce a terminat trei probe speciale cu cel de-al doilea timp si a incheiat ziua la doar 4,3 secunde in urma pilotului clasat pe locul doi la general
  • Dani Sordo ocupa pozitia a patra, iar Bryan Bouffier a fost nevoit sa se opreasca pe ultima proba a zilei dupa ce a lovit un bolovan

 

Echipa Hyundai Shell World Rally a continuat intr-un ritm excelent si in ziua a doua a Raliului Germaniei. Cu patru probe ramase de disputat duminica, Thierry Neuville si Dani Sordo se afla in top 4 la general si sunt foarte aproape de a aduce cel de-al treilea podium pentru echipa, in sezonul 2014.

In ziua a doua din Raliul Germaniei s-au parcurs doar 7 probe speciale (PS) dupa ce PS8 (Peterberg 1) a fost anulata. Chiar si in aceste conditii, pilotii au avut de parcurs aproape 140 kilometri cronometrati, inclusiv doua treceri pe celebra Panzerplatte, o proba de 42,51 km, extrem de dificila. Si vremea a jucat un rol foarte important sambata, ploaia facand ca specialele sa fie si mai alunecoase.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul) a avut o evolutie excelenta reusind sa termine in top cinci toate probele de sambata, trei dintre ele chiar pe locul secund. Belgianul, clasat pe locul cinci dupa prima zi a raliului, a reusit sa urce, pana la primul parc de service al zilei, pe pozitia a treia. Dupa o evolutie la fel de buna la cea de-a doua trecere pe probele de sambata, Neuville a redus diferenta fata de ocupantul locului doi la doar 4,3 secunde. 

„Am avut o zi foarte buna si sunt bucuros ca ma aflu pe podium cu o zi inainte de finalul raliului. Desigur, mai sunt patru probe duminica, dar am demonstrat ca suntem intr-o forma buna. Dimineata am facut o alegere buna cu pneurile dure de la Michelin pentru speciala Panzerplatte. Suntem intr-o lupta stransa nu doar pentru un loc pe podium ci incercam sa tinem pasul cu Kris care se afla pe locul secund. Abia astept sa continuam lupta duminica si voi face tot ce pot ca sa obtin cea de-a treia clasare pe podium pentru echipa in acest sezon”, a spus Neuville.   

Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC, copilot Marc Martí) a continuat in acelasi ritm de vineri si a incercat sa-si apere pozitia a treia din clasament. Spaniolul a fost, insa, nevoit sa cedeze acest loc, inaintea primului parc de service al zilei, Neuville fiind mai rapid. Sordo s-a mentinut pe locul patru, cu toate ca a pierdut timp pe PS12 (Peterburg scurtata la 9,37 km), dupa o usoara iesire in decor cauzata de trecerea printr-o balta care a dus la acvaplanare.

„Sunt multumit cu evolutia de sambata si de faptul ca am reusit sa ne aparam pozitia a patra pana la finalul zilei. Prima speciala de dimineata a fost foarte alunecoasa si nu am riscat nimic. Mi-am recapatat increderea pe specialele 9 si 10, mai ales ca am facut o alegere buna in ceea ce priveste pneurile pentru prima trecere pe Panzerplatte. Am fost insa prea prudent pe asfaltul ud si am pierdut timp. Pe cea de-a doua trecere am crescut ritmul, dar pe PS12 am avut un moment dificil care s-a terminat, din fericire, fara urmari grave. Suntem pe patru, ceea ce nu este rau deloc, tinand cont de cat de dificile au fost probele de sambata. Duminica mai sunt programate 4 probe si vom vedea ce putem obtine in plus”, a spus si Dani Sordo.

Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC, copilot Xavier Panseri) a avut o evolutie buna la prima sa cursa din WRC cu echipa Hyundai Shell World Rally. Francezul si-a pastrat pozitia din top 10 pana aproape de finalul zilei de sambata. Din pacate, pe speciala Panzerplatte, Bouffier a lovit un bolovan, celebrele Hinkelsteine, si a fost nevoit sa se opreasca. Echipa va incerca sa rezolve toate defectiunile pentru ca Bouffier sa continue in ultima zi conform regulamentului Rally 2.

„A fost o zi dificila si sunt dezamagit ca nu am reusit sa termin si ultima proba. Inca de dimineata ne-am confruntat cu conditii dificile, in special pe Panzerplatte. Am ales pneurile moi ceea ce nu a fost ideal. Masina s-a comportat bine pe tot parcursul zilei si increderea mea a crescut progresiv, chiar daca suprafata a fost foarte alunecoasa. Am reusit sa termin PS12 cu cel de-al doilea timp, dar din pacate nu am ajuns la finalul ultimei probe dupa ce am lovit un bolovan. Sunt sigur ca echipa va face tot posibilul pentru ca noi sa putem continua raliul duminica”, a spus si Bouffier.

Echipa Hyundai Shell World Rally si-a trecut in cont unele dintre cele mai bune performante din sezonul de debut, Neuville si Sordo luptand pentru o clasare pe podium in ultima zi din Raliul Germaniei. Modelele Hyundai i20 WRC si-au demonstrat competitivitatea si recentele imbunatatiri din punct de vedere tehnic au dus la rezultatele asteptate. Obiectivul echipei este sa ajunga la sosire cu toate cele trei masini si sa obtina cel de-al treilea podium din 2014.

„Am adunat o serie de informatii utile dupa cele sapte probe de sambata. Avem doua masini in top patru si am avut timpi de top 3 pe probele speciale in conditii foarte dificile, ceea ce este incurajator. Dezvoltarile facute la modelul Hyundai i20 WRC au dat rezultate si pilotii nostri au confirmat asta. Din pacate, Bryan a lovit un bolovan pe ultima proba a zilei si trebuie sa verificam daca va putea pleca in Rally 2 duminica. Thierry a avut o zi excelenta si este implicat in lupta pentru pozitia a doua, iar Dani s-a descurcat foarte bine in conditii extrem de dificile. Nu a fost o zi usoara, dar toata echipa este multumita de rezultatele obtinute. Mai sunt inca patru probe din acest raliu si suntem foarte motivati sa terminam pe podium pentru a treia oara in acest sezon”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Clasament general dupa ziua a doua din Raliul Germaniei

1. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 2:19:00.7

2. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +56.6

3. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:00.9

4. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:26.8

5. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +1:37.0

6. M. Hirvonen/ J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +1:53.2

7. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +1:58.1

8. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:59.3

9. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:09.6

10. R. Kubica/ M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +6:39.1

    20. B. Bouffier/ X. Panseri (Hyundai i20 WRC) +12:34.9