Echipa Hyundai Shell World Rally l-a desemnat pe Chris Atkinson pilot pentru raliul din Mexic

Echipa Hyundai Shell World Rally l-a desemnat pe Chris Atkinson pilot pentru raliul din Mexic

• Experienta si cunostintele lui Chris Atkinson il recomanda pentru a concura in cadrul raliului din Mexic, alaturi de pilotul principal Thierry Neuville
• Raliul din Mexic reprezinta atat prima competitie pe macadam pentru modelul i20 WRC, cat si primul eveniment intercontinental pentru echipa

Dupa debutul in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) de la Monte-Carlo, echipa Hyundai Shell World Rally l-a desemnat pe Chris „Atko” Atkinson pilot al modelului Hyundai i20 WRC, in cadrul raliului din Mexic – etapa a treia a campionatului. Atkinson va pilota modelul cu numarul 8.

Australianul, in varsta de 34 de ani, va fi secondat in cadrul raliului din Mexic, de catre copilotul Stéphane Prévot. In aceasta etapa,Thierry Neuville va pilota modelul Hyundai i20 WRC cu numarul 7.

Chris Atkinson s-a alaturat echipei Hyundai Motorsport in calitate de pilot de teste in iulie 2013, contribuind astfel la dezvoltarea modelului i20 WRC. Australianul va debuta in cadrul raliului din Mexic la inceputul lunii martie – un eveniment unde, in 2008, a obtinut cel mai bun punctaj, clasandu-se pe locul al doilea.

Chris Atkinson a declarat: „Participarea in cadrul raliului din Mexic reprezinta o oportunitate unica. In Mexic, am inregistrat rezultate pozitive, inclusiv punctajul din 2008 – cel mai bun de pana acum. In cadrul acestui raliu, Hyundai i20 WRC va debuta pe macadam. Echipa a lucrat in mod constant la pregatirea acestui sezon si speram sa le recompensam eforturile cu un rezultat bun.”

Michel Nandan, Directorul echipei, a declarat: „Dupa evenimentul de la Monte-Carlo am decis ca pilotul ideal pentru participarea in cadrul raliului din Mexic este Chris. Reprezinta o etapa pe care o stapaneste destul de bine, avand in vedere experienta acumulata anul trecut.”

„De asemenea, Chris a fost alaturi de echipa inca din timpul etapei de testare si dezvoltare a modelului Hyundai i20 WRC si trebuie sa participe in cadrul acestui raliu alaturi de Hyundai.” a concluzionat Nandan.

Raliul din Mexic (6-9 martie 2014) reprezinta atat primul eveniment intercontinental al echipei Hyundai Shell World Rally, cat si prima etapa pe macadam pentru Hyundai i20 WRC.