Echipa Hyundai Shell World Rally schimba pilotii pentru Raliul Argentinei

Echipa Hyundai Shell World Rally schimba pilotii pentru Raliul Argentinei

• Echipa Hyundai Shell World Rally va participa in Raliul Argentinei cu doua modele Hyundai i20 WRC.
• Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) va face echipa cu spaniolul Dani Sordo, care va pilota masina cu numarul 8, dupa performanta notabila inregistrata la Raliul Portugaliei.
• Juho Hänninen, nominalizat initial pentru a lua startul in Argentina, va participa la recunoasteri, urmand a concura in Raliul Italiei.

Echipa Hyundai Shell World Rally va lua startul, luna viitoare, in Raliul Argentinei cu doua unitati Hyundai i20 WRC, Dani Sordo fiind al doilea pilot al echipei, alaturi de Thierry Neuville.

Juho Hänninen era desemnat sa participe alaturi de Neuville in Argentina, dar in urma evolutiei impresionante a lui Sordo, in Portugalia, unde a castigat doua probe speciale, echipa a dorit sa-i ofere spaniolului oportunitatea de a pilota modelul i20 WRC si la acest raliu.

Pentru Raliul Argentinei, Hyundai Motorsport a dorit sa alinieze la start trei unitati, pentru a permite ca toti cei trei piloti sa concureze. Acest lucru nu este posibil, tinand cont de perioada de timp disponibila si de logistica unui raliu care se desfasoara peste ocean.

Hänninen are contract cu Hyundai Motorsport pentru mai multe raliuri in acest sezon si s-a agreat ca el sa participe in cadrul unei alte etape. Finlandezul se va deplasa in Argentina impreuna cu echipa Hyundai Shell World Rally si va lua parte la recunoasteri, urmatoarea sa prezenta la startul unei etape din WRC fiind in luna iunie, la Raliul Italiei.

Am considerat ca este corect ca Dani sa participe la al doilea raliu consecutiv, dupa evolutia excelenta din Portugalia. Am dorit sa inscriem si o a treia unitate in raliu, dar din punct de vedere logistic a fost imposibil, tinand cont de timpul avut la dispozitie si de locul de desfasurare a raliului. Am stabilit cu Juho sa participe in Sardinia si a fost de acord cu aceasta modificare. Juho se va deplasa in Argentina alaturi de noi si va juca un rol important pentru echipa, in timpul recunoasterilor”, a spus Michel Nandan, directorul Hyundai Shell World Rally Team.

Sunt recunoscator echipei pentru oportunitatea de a participa la Raliul Argentinei. Am avut un ritm bun si o evolutie excelenta in Portugalia. A fost pacat ca nu am putut lupta pana la final pentru un loc pe podium. Voi utiliza experienta din etapa anterioara si in Argentina, iar obiectivul meu este sa evoluez cel putin la acelasi nivel ca in Portugalia”, a declarat Dani Sordo.

Sustin decizia echipei de a-l desemna pe Dani la competitia din Argentina. Voi fi alaturi de echipa in recunoasteri si ii voi incuraja pe Thierry si Dani. Totodata, ma voi pregati pentru Raliul Sardiniei, urmatoarea mea prezenta in WRC, cu modelul Hyundai i20”, a mentionat Juho Hänninen.