Echipajele Hyundai Motorsport au urcat in top sase inaintea ultimei zile din Raliul Monte-Carlo

Echipajele Hyundai Motorsport au urcat in top sase inaintea ultimei zile din Raliul Monte-Carlo
  • Echipa Hyundai Motorsport a finalizat a treia zi a Raliului Monte-Carlo cu ambele echipaje implicate in lupta pentru un loc in top cinci
  • Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC) se afla pe locul al cincilea la general, dupa o evolutie excelenta si doua clasari in top cinci pe probele de sambata
  • Pentru Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC), aceasta este cea mai buna evolutie din cariera in Raliul Monte-Carlo si se afla la doar patru secunde in spatele colegului sau de echipa

Pilotii echipei Hyundai Motorsport au crescut constant ritmul in a treia zi a Raliului Monte-Carlo, prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), ambele masini Hyundai i20 WRC fiind implicate in lupta pentru un loc in top cinci in clasamentul general.

La finalul penultimei zile a raliului, pilotii Hyundai Shell World Rally sunt despartiti de doar patru secunde, ambele echipaje avand o evolutie promitatoare pe cele trei probe extrem de solicitante programate sambata. Prima speciala a zilei (PS9 Prunieres-Embrun – 19,93 km) a fost anulata din cauza numarului prea mare de spectatori, iar actiunea a debutat direct cu cea mai lunga proba a raliului (PS10 Lardier et Valenca-Faye – 51,70 km), care a fost decisiva pentru clasamentul general.

Dani Sordo si Marc Martí au intrat in top sase dupa ce au finalizat speciala a zecea cu cel de-al cincilea timp, iar acest rezultat dupa o usoara iesire in decor. Echipajul spaniol a avut o evolutie buna si pe proba Prunieres-Embrun (PS11), iar pe PS12 (Sisteron-Thoard – 36,85 km), o proba unde alegerea pneurilor a fost decisiva, a incheiat in top cinci.

„Am avut o zi buna si sunt multumit ca am ajuns in top cinci la general. Nu am fost ocoliti de probleme, dar la Monte-Carlo nu exista o zi linistita. Conditiile de la probele de dupa-amiaza au fost foarte solicitante, dar totul a decurs conform planului”,a declarat Dani Sordo.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au continuat sa acumuleze experienta pe specialele dificile din Raliul Monte-Carlo. Echipajul belgian va incepe ultima zi de pe pozitia a sasea in clasamentul general, dupa ce au incheiat ziua a treia cu o performanta. Folosind un mix de pneuri clutate pe speciala a 12-a, Neuville a obtinut al treilea timp si are un moral bun pentru ultima zi a raliului.

„M-am simtit bine astazi si increderea mea a crescut in ciuda conditiilor dificile. Prima proba a zilei a fost foarte lunga, dar masina s-a comportat exact cum mi-am dorit si sunt multumit de evolutia noastra. Finalul este aproape, dar mai sunt trei probe speciale pe care vom incerca sa facem progrese”,a mentionat Thierry Neuville.

Hyundai Motorsport va incepe ziua a treia cu Dani Sordo pe locul al cincilea la general, urmat foarte aproape de Thierry Neuville. Rezultatul este mult mai bun, comparativ cu debutul din 2014, echipa incercand sa finalizeze cat mai sus in clasament. In ultima zi, echipa se va muta la Monaco pentru cele trei probe speciale ramase: PS13 si PS15 Power Stage (Col St. Jean – St. Laurent – 10,16 km) si PS14 (La Bollène Vésubie – Sospel – 31,66 km).

„Totul se desfasoara conform planului si suntem bucurosi ca am incheiat ziua de sambata fara probleme, cu ambele modele Hyundai i20 WRC. Echipajele noastre s-au descurcat bine. Nu am avut la dispozitie informatii de la editia anterioara, dar am reusit sa invatam foarte multe pana acum si am utilizat experienta pentru a ne imbunatati pozitia in clasament. Thierry si Dani au finalizat ultima proba in top cinci si se afla in top sase la general”,a adaugat si Michel Nandan, directorul echipei.

Clasament general dupa ziua a treia din Raliul Monte-Carlo:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 3:00:39.9

2. J.M Latvala/ M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +42.8

3. A. Mikkelsen/ O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +1:49.8

4. M. Østberg/ J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +2:42.8

5. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai i20 WRC) +3:16.1

6. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:20.8

7. E. Evans/ D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +4:51.7

8. M. Prokop/ J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +8:17.5

9. S. Loeb/ D. Elena (Citroën DS3 WRC) +9:02.2

10. K. Meeke/ P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +10:06.0