Echipajele Hyundai Motorsport concureaza pentru clasarea pe podium in Raliul Portugaliei

Echipajele Hyundai Motorsport concureaza pentru clasarea pe podium in Raliul Portugaliei
  • Dani Sordo se afla pe locul secund dupa prima zi in Raliul Portugaliei
  • Thierry Neuville a castigat doua probe speciale, ocupand locul al patrulea

Echipajele Hyundai Motorsport au concurat pentru clasarea pe podium pe specialele programate in cadrul primei zile din Raliul Portugaliei, a sasea etapa din Campionatul Mondial FIA (WRC).

Dani Sordo si Marc Martí se afla pe locul secund, in timp ce Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul sunt clasati pe pozitia a patra.

Competitia a demarat joi seara cu super speciala desfasurata pe circuitul de rallycross Lousada, in cadrul probei Thierry Neuville fiind cel mai rapid pilot. Vineri au fost programate trei speciale (Viana do Castelo 26,7 km, Caminha 18,1 km si Ponte de Lima 27,46 km), care au fost parcurse de doua ori, alaturi de cele doua treceri pe proba de 1,9 km pe strazile din Braga.

Toate cele trei echipaje au castigat probe in prima zi a raliului cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC. Sordo a fost cel mai rapid pe PS7 (Ponte de Lima 2), Neuville s-a impus pe PS1 si PS6 (Caminha 2), in timp ce Hayden Paddon a castigat PS2 si PS5 (Viana do Castelo 1 si 2).

Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, au intampinat probleme electrice, continuand aceasta etapa conform regulamentului Rally 2.

Spaniolii Dani Sordo si Marc Martí se afla pe locul secund, obiectivul fiind clasarea pe podium.

„Am demonstrat potentialul modelului Hyundai i20 Coupe WRC. Sunt bucuros ca am castigat o proba speciala. A fost o lupta foarte stransa”, a declarat Dani Sordo.

Dupa victoriile din Corsica si Argentina, Neuville si Gilsoul concureaza si in Portugalia pentru un loc pe podium. Dupa clasarea pe primul loc pe super speciala din Lousada, cei doi au inregistrat un ritm foarte bun.

„Am inceput raliul cu o victorie de proba speciala, insa vineri a fost o zi foarte grea. Sunt optimist si cred ca ne vom imbunatati pozitia pana la final”,a mentionat Thierry Neuville.

Paddon si Marshall au inceput ziua de vineri cu o victorie pe PS2 (Viana do Castelo), repetand apoi performanta pe PS5. Cei doi se aflau pe prima pozitie in clasament inainte de PS7 (Ponte de Lima), dar au fost nevoiti sa se opreasca la jumatatea probei, ca urmare a unor probleme electrice.

„Pe PS3 am inregistrat o problema electrica si am pierdut timp. La cea de-a doua trecere am mers mai bine, insa pe PS7 am fost nevoiti sa ne oprim. Vom continua raliul conform regulamentului Rally 2”,a adaugat Hayden Paddon.

Doua dintre cele trei echipaje Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru un loc in top trei dupa prima zi a raliului.

„A fost un inceput de etapa spectaculos. Hayden va continua etapa in Rally 2, dupa ce a pierdut peste 11 minute pe PS7, in timp ce Thierry se afla in lupta pentru un loc pe podium. Ne asteapta doua zile incredibile si dorim sa mentinem acelasi ritm”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

CLASAMENT RALIUL PORTUGALIEI (DUPA PRIMA ZI)

1. O. Tanak/ M. Jarveoja - Ford Fiesta WRC                      1:37:18.5

2. D. Sordo/ M. Martí - Hyundai i20 Coupe WRC         +4.6

3. S. Ogier/ J. Ingrassia - Ford Fiesta WRC                         +5.0

4. T. Neuville/ N. Gilsoul - Hyundai i20 Coupe WRC     +11.1

5. C. Breen/ S. Martin - Citroën C3 WRC                           +12.9

6. E. Evans/ D. Barritt - Ford Fiesta WRC                          +18.3

7. J. Hänninen/ K. Lindstrom - Toyota Yaris WRC             +52.0

8. E. Lappi/ J. Ferm - Toyota Yaris WRC                            +1:12.3

9. A. Mikkelsen/ A. Jaeger - Škoda Fabia R5                      +3:17.8

10. M. Østberg/ O. Floene - Ford Fiesta WRC                     +3:50.0

...

24. H. Paddon/ S. Marshall  - Hyundai i20 Coupe WRC  +10:56.0