Echipajele Hyundai Motorsport ocupa primele trei pozitii in clasament dupa prima zi din Raliul Suediei

Echipajele Hyundai Motorsport ocupa primele trei pozitii in clasament dupa prima zi din Raliul Suediei
  • Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Suediei cu toate cele trei echipaje pe podium;
  • Thierry Neuville este lider, fiind urmat de Andreas Mikkelsen la 4,9 secunde si de Hayden Paddon la 12,1 secunde;
  • Toate cele trei echipaje din cadrul Hyundai Shell Mobis World Rally Team au reusit sa castige probe speciale in prima zi din Suedia.

Hyundai Motorsport a incheiat prima zi din Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018, cu toate cele trei echipaje pe podium, dupa o lupta foarte stransa.

La finalul zilei de vineri, dupa 140 de kilometri de proba speciala pe zapada, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, sunt lideri cu un avans de 4,9 secunde fata de Andreas Mikkelsen si Anders Jæger, in timp ce Hayden Paddon si Seb Marshall au incheiat ziua pe locul al treilea.

Vineri au fost programate trei probe speciale distincte care au fost parcurse de doua ori. Zapada a creat probleme in special celor aflati primii pe lista de start. Echipajele Hyundai Motorsport au avut o zi buna si au reusit sa ocupe primele trei locuri, inclusiv pe ultima speciala de la Torsby, aceasta fiind prima tripla pentru echipa dupa Raliul Monte-Carlo 2016. In plus, Neuville a fost cel mai rapid pe PS3, Mikkelsen pe PS4 si Paddon pe PS5.

„Am incercat sa ramanem concentrati si sa exploatam la maximum pozitia de la start. M-am simtit foarte bine la volan si am identificat cele mai bune setari pentru aceasta suprafata. Este perfect ca toate cele trei echipaje sunt pe podium, dar mai este mult pana la final si trebuie sa ramanem concentrati. Ne vom lupta pentru victorie, dar cu siguranta nu va fi usor”, a declarat Thierry Neuville.

Andreas Mikkelsen a castigat PS4 si se afla la doar 4,9 secunde in spatele colegului sau de echipa.

„Am avut un inceput bun si este placut sa vezi toate echipajele Hyundai Motorsport pe podium, dupa o zi atat de disputata. Pe bucla de dimineata am incercat sa intram in ritm si sa prindem incredere in masina. Sunt foarte multumit de evolutia noastra. Fara indoiala ca cei care au plecat primii la start au avut un dezavantaj, dar nu a fost usor nici pentru ceilalti. Am mers foarte prudent pe alocuri si cred ca mai avem o rezerva, dar pentru asta trebuie sa ne asumam mai multe riscuri. M-am bucurat ca am ajuns si pe probele speciale din Norvegia si sper sa incheiem raliul cu un rezultat cat mai bun”, a mentionat Andreas Mikkelsen.

Hayden Paddon a reusit sa castige doua probe speciale (PS5/ PS8) si se afla la 12,1 secunde in spatele liderului, Thierry Neuville.

„Ma bucur ca am revenit in cadrul echipei si ca ne-am intrat repede in ritm, chiar daca nu am avut parte de cele mai bune conditii. Pozitia la start ne-a ajutat putin, dar a fost important sa nu facem nicio greseala. Cu siguranta putem creste ritmul si vom vedea ce urmeaza pe probele urmatoare”,a spus Hayden Paddon.

Evolutiile celor trei echipaje in prima zi din Raliul Suediei au confirmat inca o data competitivitatea modelului Hyundai i20 Coupe WRC pe cele mai dificile probe speciale din lume.

„A fost un inceput bun pentru echipa, chiar daca au fost conditii foarte dificile in prima zi din Raliul Suediei. Stim ca pozitia la start a fost importanta, dar a fost o zi plina de provocari. Obiectivul nostru a fost de a incheia ziua cu toate cele trei echipaje si am reusit asta. Faptul ca ne aflam pe primele trei pozitii este un bonus. Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant pentru ca a fost o lupta foarte stransa si ma astept sa fie asa pana la final. Vom aborda fiecare proba speciala concentrati si vedem ce se intampla pas cu pas”a adaugat Michel Nandan, directorul echipei.

Rezultate Raliul Suediei 2018 (dupa prima zi)

1.

T. Neuville

N. Gilsoul

Hyundai i20 Coupe WRC

1:16:13,1

2.

A. Mikkelsen

A. Jæger

Hyundai i20 Coupe WRC

+4,9

3.

H. Paddon

S. Marshall

Hyundai i20 Coupe WRC

+12,1

4.

C. Breen

S. Martin

Citroën C3 WRC

+12,6

5.

M. Østberg

T. Eriksen

Citroën C3 WRC

+13,2

6.

T. Suninen

M. Markkula

Ford Fiesta WRC

+29,6

7.

E. Lappi

J. Ferm

Toyota Yaris WRC

+38,5

8.

J. M. Latvala

M. Anttila

Toyota Yaris WRC

+1:06,2

9.

O. Tänak

M. Järveoja

Toyota Yaris WRC

+1:29,0

10.

K. Meeke

P. Nagle

Citroën C3 WRC

+1:43,6