Gama electrificata de propulsoare pentru Hyundai SANTA FE

Gama electrificata de propulsoare pentru Hyundai SANTA FE

• Hyundai a demarat productia versiunii plug-in hybrid a noului SANTA FE la fabrica din Ulsan, Coreea de Sud;

• Conform WLTP, noul SANTA FE Plug-in ofera o autonomie de pana la 58 de km, iar emisiile de Co2 ating valoarea de 37 g/ km in conditii normale de utilizare;

• In traficul urban, SANTA FE Plug-in ofera o autonomie de pana la 69 de km (WLTP).

Hyundai a demarat productia versiunii plug-in hybrid a noului SANTA FE la fabrica din Ulsan, Coreea de Sud. Modelul SUV emblematic al companiei ofera o autonomie de pana la 58 de km (WLTP).

Noul SANTA FE dispune de un design robust, dar sofisticat, de un habitaclu generos datorita noii platforme si de noi sisteme eficiente de propulsie - inclusiv, in premiera, optiuni hybrid si plug-in hybrid. Odata cu lansarea noilor versiuni, gama Hyundai de modele SUV electrificate - care in prezent include TUCSON, KONA si NEXO - se extinde.

SANTA FE Plug-in Hybrid este echipat cu motorul „Smartstream” de 1,6 litri T-GDi si cu un propulsor electric de 66,9 kW, alimentat cu o baterie litiu-ion polimer de 13,8 kWh. Modelul este disponibil cu tractiune integrala si ofera o putere de 265 CP. Autonomia complet electrica poate ajunge pana la 58 de km, respectiv pana la 69 de km in traficul urban (conform WLTP).

In modul normal de utilizare (functionarea simultana a propulsorului electric si a motorului cu ardere interna), emisiile de Co2 ating valoarea de 37 g/ km (WLTP), transformand SANTA FE intr-unul dintre cele mai eficiente autovehicule din segment. Astfel, sistemul de propulsie plug-in hybrid ofera flexibilitate sporita clientilor: zero emisii pentru deplasarile zilnice sau emisii reduse pentru distante mai mari.


Charge myHyundai

Proprietarii SANTA FE Plug-in Hybrid vor putea utiliza Charge myHyundai, un sistem paneuropean de incarcare publica, cu acces la peste 200.000 de puncte de incarcare din toata Europa. Serviciul ofera o solutie simplificata pentru plata, prin intermediul unui singur card sau a unei aplicatii. Clientii pot descoperi statiile de incarcare disponibile utilizand sistemul AVN.

Charge myHyundai a fost introdus initial pe patru piete europene: Franta, Italia, Norvegia si Elvetia. In primul trimestru al anului 2021, serviciul va fi activat si pentru Marea Britanie. Hyundai intentioneaza sa extinda serviciul pentru clientii din mai multe tari precum: Germania, Spania, Republica Ceha, Danemarca si Suedia in prima jumatate a anului 2021.

Noul SANTA FE Plug-in Hybrid va ajunge in showroom-urile Hyundai Auto Romania la inceputul anului 2021.

---------------

Consum in regim combinat WLTP pentru SANTA FE Plug-in Hybrid (l/ 100 km)/ emisii Co2 (g/ km): 1,62/ 36,9.