Genesis G90 lansat pe piata din Europa, in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016

Genesis G90 lansat pe piata din Europa, in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016
  • Performanta, eleganta si inovatia stau la baza marcii Genesis.
  • Inspirat de filosofia „Athletic Elegance”, modelul G90 dispune de design rafinat si confort premium, la care contribuie si tehnologiile avansate de siguranta.

Genesis G90 a fost lansat pe piata din Europa, in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016. Sedanul clasei de lux G90 dispune de inalte standarde de performanta, design si inovatie, promovand viziunea Hyundai centrata pe nevoile clientilor.

Pentru a oferi un design distinctiv noii game de modele Genesis, Hyundai a dezvoltat divizia Prestige Design, care este coordonata de Peter Schreyer, in calitate de Chief Design Officer (CDO) al Hyundai Motor Group. Genesis G90 este primul model care are la baza filosofia „Athletic Elegance”, centrata pe eleganta si rafinament. Silueta impunatoare si rafinata a noului G90 este completata de materialele fine ale interiorului, oferind clientilor confort premium.

Genesis G90 este echipat cu o serie de sisteme inteligente de siguranta, la care contribuie si rigiditatea sasiului. Printre acestea se numara si sistemul de franare automata la detectarea pietonilor (AEB), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), sistemul de asistenta la faza lunga (HBA), dar si camera 360Around View Monitor.

Autovehiculul dispune de un ecran de 12,3” High Definition, amplasat in consola centrala si de sistemul audio Lexicon Sound System, care beneficiaza de sunetul Quantum Logic, oferind o calitate a semnalului audio similara cu cea a unei sali de concert. Comenzile conducatorului auto sunt plasate ergonomic, in timp ce materialele din habitaclu sunt de cea mai buna calitate. Tinuta de drum este optimizata prin combinarea sistemului 4x4 HTRAC cu prima aplicare a sistemului Genesis Adaptive Control Suspension.

Noul model a fost supus unui program intensiv de dezvoltare realizat de o echipa formata din 800 de specialisti, pe durata a patru ani. La dezvoltarea G90 au participat echipe care efectueaza teste riguroase de performanta, desfasurate pe circuitul Nürburgring din Germania si la centrul de testare Mojave din SUA. In plus, modelul beneficiaza de trei optiuni de propulsoare pe benzina: V6 3,3 litri T-GDi, V6 3,8 litri GDi sau V8 5,0 litri GDi, fiind dotat cu suspensie multi-link combinata cu amortizoare de inalta performanta sau cu sistem Genesis Adaptive Control Suspension.

Lansat recent pe piata din Coreea, G90 va fi disponibil in curand si in SUA, China, Rusia si tari din Orientul Mijlociu. Noului G90 i se vor alatura alte cinci modele Genesis, in urmatorii cinci ani.