Hayden Paddon a castigat Raliul Argentinei dupa victoria din Power Stage

Hayden Paddon a castigat Raliul Argentinei dupa victoria din Power Stage
  • Hyundai Motorsport a obtinut prima victorie cu noua generatie i20 WRC, dupa ce Hayden Paddon si John Kennard au castigat in Power Stage
  • Dani Sordo a incheiat pe locul al doilea in Power Stage si a acumulat puncte suplimentare
  • Thierry Neuville s-a clasat pe locul al saselea, iar echipa Hyundai Motorsport a ajuns la un total de 81 de puncte in clasamentul constructorilor

Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a doua victorie din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa o lupta extrem de disputata in ultima zi a etapei din Argentina. Hayden Paddon si John Kennard, copilotul sau, au avut o evolutie senzationala in Power Stage, speciala finala a raliului.

Victoria din Argentina reprezinta atat primul podium pentru Paddon, cat si pentru noua generatie i20 WRC, fiind cel mai bun inceput al echipei, in scurta istorie din WRC. In plus, Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia a doua in clasamentul constructorilor. 

Paddon (#20 Noua Generatie i20 WRC) a inceput ziua de duminica cu un avans de 29,8 secunde. La cea de-a doua trecere pe El Condor, Paddon a reusit sa castige proba, urcand pe locul secund in clasamentul pilotilor.

„Totul s-a decis in Power Stage. Am fortat mult pe aceasta speciala pentru ca nu m-am simtit deloc confortabil pe probele inguste si virajate din acest raliu. Echipa a depus o munca uriasa la dezvoltarea noii generatii i20 WRC si stiam inca de la primul test ca putem castiga raliuri cu acest model”,a declarat Paddon.  

Sordo (#4 Noua Generatie i20 WRC) si Marc Martí, copilotul sau, au incheiat pe locul al doilea in Power Stage si pe locul al patrulea in ierarhia generala. Echipajul spaniol a acumulat puncte importante atat in clasamentul constructorilor, cat si in cel al pilotilor.

„Suntem multumiti de performanta din acest sfarsit de spatamana. Este important ca am demonstrat potentialul masinii si ca am acumulat puncte pentru echipa. Abia astept sa luam startul in Portugalia”,a mentionat Sordo.

Dupa problemele tehnice de vineri, obiectivul pentru Neuville si Nicolas Gilsoul (#3 Noua Generatie i20 WRC) a fost recastigarea cat mai multor pozitii. Echipajul belgian a avut o evolutie constanta si in final s-a clasat pe pozitia a sasea in Raliul Argentinei.

„Este important pentru noi sa cunoastem potentialul noii generatii i20 WRC. Stiam ca putem ajunge in top sase si chiar daca ultimele trei probe au fost foarte dificile am reusit sa ne atingem obiectivul. Urmeaza pregatirea pentru Raliul Portugaliei si sper sa ne putem imbunatati rezultatele in aceasta etapa”,a adaugat Neuville.

Dupa podiumurile din Monte-Carlo si Suedia, Hyundai Motorsport continua sezonul cu victoria din Argentina, a doua pentru echipa, dupa cea din Raliul Germaniei in anul 2014. Evolutia din Power Stage a evidentiat potentialul noii generatii i20 WRC. 

„Hayden a avut cea mai buna evolutie din cariera si a obtinut o victorie spectaculoasa. Ritmul din Power Stage a fost uimitor. Este a doua reusita din WRC, dar prima cu noul model. Dani si Thierry au trecut peste problemele de vineri si au acumulat puncte importante la constructori. Raliul Portugaliei este urmatoarea provocare”,a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) este programata in Portugalia, in perioada 19 – 22 mai.

Clasament general – Raliul Argentinei 2016

1. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) 2:54:45.6

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +14.3

3. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:05.2

4. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:17.1

5. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +4:56.7

6. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +9:29.5

7. M. Ligato/ R. Garcia (Citroën DS3 WRC) +9:39.2

8. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +10:16.0

9. H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +10:48.5

10. N. Fuchs/ F. Mussano (Škoda Fabia R5) +24:42.8

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

S. Ogier 96 puncte/ H. Paddon 57/ M. Østberg 52/ A. Mikkelsen 48/ D. Sordo 44/ J. M. Latvala 27/ O. Tanak 24/ T. Neuville 23/ S. Lefebvre 10/ H. Solberg 8/ M. Prokop 6/ E. Evans 6/ M. Ligato 6/ C. Breen 4/ L. Bertelli 4/ E. Camilli 4/ T. Suninen 3/ E. Lappi 2/ A. Kremer 1/ K. Meeke 1/ V. Gorban 1/ N. Fuchs 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Volkswagen Motorsport 117 puncte/ Hyundai Motorsport 81/ M-Sport World Rally Team 62/ Hyundai Motorsport N 49/ Volkswagen Motorsport II 45/ DMACK World Rally Team 30/ Jipocar Czech National Team 6