Hayden Paddon a obtinut al doilea podium consecutiv, pentru noua generatie a modelului i20 WRC, in Raliul Suediei

Hayden Paddon a obtinut al doilea podium consecutiv, pentru noua generatie a modelului i20 WRC, in Raliul Suediei
  • Hyundai Motorsport a incheiat pentru a doua oara pe podium in acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa ce Hayden Paddon s-a clasat pe locul secund in Suedia.
  • Dani Sordo a incheiat etapa suedeza pe locul al saselea, iar Thierry Neuville a acumulat puncte in  clasamentul constructorilor.

  Hyundai Motorsport sarbatoreste inca o clasare pe podium, dupa ce Hayden Paddon a incheiat pe locul secund in Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Echipa Hyundai reuseste sa obtina doua podiumuri consecutive in WRC si, totodata, cel de-al doilea premiu pentru noua generatie a modelului i20 WRC.   Dani Sordo a incheiat raliul in top sase, in timp ce Thierry Neuville s-a clasat pe locul al paisprezecelea, acumuland puncte importante pentru Hyundai Motorsport in clasamentul constructorilor. Duminica a fost programata o singura proba speciala, care a avut si rol de Power Stage.   Pentru Hayden Paddon si John Kennard, copilotul sau, rezultatul din Suedia egaleaza cea mai buna performanta din cariera acestora in WRC, respectiv locul al doilea in Sardinia, in sezonul trecut. In plus, Paddon a acumulat 18 puncte in clasamentul constructorilor.  

„Am obtinut inca un rezultat excelent cu noua generatie a modelului i20 WRC. Ne bucuram pentru clasarea pe podium obtinuta in Raliul Suediei”,a declarat Hayden Paddon.

  Sordo si Marc Martí, copilotul sau, au concurat pentru Hyundai Mobis World Rally Team si au incheiat raliul, pentru a doua oara consecutiv, in top sase.  

„Locul al saselea este un rezultat bun si am acumulat puncte importante. Noua generatie a modelului i20 WRC s-a comportat excelent. Astept cu nerabdare urmatoarea provocare din Mexic”,a mentionat Dani Sordo.

  Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au incheiat pe locul al paisprezecelea si au acumulat sase puncte importante pentru echipa.  

„Noul model si-a demonstrat potentialul. Este important pentru intreaga echipa ca am urcat din nou pe podium cu Hayden, iar acest lucru ne motiveaza pentru etapa urmatoare”,a adaugat Thierry Neuville.

  Hyundai Motorsport a obtinut zece podiumuri de la implicarea in WRC, incepand cu anul 2014.  

„Am avut un sfarsit de saptamana care s-a incheiat cu o clasare pe podium. Sper sa obtinem inca un premiu in Raliul Mexicului”,a declarat Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport.

  Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, este programat in perioada 3 – 6 martie.   Rezultate Raliul Suediei 2016:

1. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 1:59:47.4

2. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +29.8

3. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +55.6

4. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +1:10.8

5. O. Tanak/ R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:50.7

6. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +2:24.0

7. H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +2:40.0

8. C. Breen/ S. Martin (Citroën DS3 WRC) +2:44.6

9. E. Evans/ C. Parry (Ford Fiesta R5) +5:17.0

10. T. Suninen/ M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:31.6

...

14. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +7:10.7 


Clasament piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC):

S. Ogier 56 puncte/ A. Mikkelsen 33/ M. Østberg 27/ H. Paddon 18D. Sordo 18/ O. Tanak 16/ T. Neuville 15/ S. Lefebvre 10/ H. Solberg 6/ E. Evans 6/ C. Breen 4/ E. Lappi 2/ A. Kremer 1/ T. Suninen 1/ K. Meeke 1


Clasament constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2016 (WRC):

Volkswagen Motorsport 54 puncte/ Hyundai Motorsport 49/ Volkswagen Motorsport II 30/ M-Sport World Rally Team 27/ DMACK World Rally Team 18/ Hyundai Motorsport N 14