Hayden Paddon a preluat conducerea in Raliul Argentinei dupa penultima zi a competitiei

Hayden Paddon a preluat conducerea in Raliul Argentinei dupa penultima zi a competitiei
  • Paddon si John Kennard, copilotul sau, au preluat conducerea in Raliul Argentinei, castigand trei probe speciale sambata
  • Cele trei modele i20 WRC se afla in top sapte, dupa evolutiile bune ale pilotilor Dani Sordo si Thierry Neuville

Hyundai Motorsport a preluat conducerea in Raliul Argentinei, etapa a patra din Campionatul Mondial FIA (WRC), dupa evolutia excelenta a pilotului Hayden Paddon.

Echipajele Hyundai Motorsport au inregistrat rezultate pozitive in penultima zi a celei de-a patra etape a campionatului. Noua generatie i20 WRC si-a demonstrat potentialul pe specialele dificile din Argentina, duminica fiind programate inca trei probe speciale.

Paddon (#20 Noua Generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, care concureaza in culorile Hyundai Mobis World Rally Team, au urcat pe locul secund dupa victoriile de pe PS10 si PS11, in prima bucla de dimineata. Victoria de pe PS14 a reprezentat preluarea primei pozitii in clasamentul raliului, cu un avans de 29,8 secunde.

„Nu ma asteptam sa ajungem pe prima pozitie, insa acest aspect schimba complet lucrurile pentru ultima zi. Am inceput cu o evolutie buna pe primele probe si m-am simtit excelent la volanul modelului i20 WRC. Duminica va fi o zi grea si trebuie sa ne pregatim foarte bine”,a declarat Paddon.

Pilotul echipei Hyundai Shell World Rally, Dani Sordo (#4 Noua Generatie i20 WRC) a urcat pe locul al patrulea la finalul PS14. Spaniolul va incerca sa-si consolideze aceasta pozitie pe ultimele trei probe ale raliului.

„A fost o zi destul de buna si sunt multumit ca ma aflu pe pozitia a patra in clasamentul general. Alegerea pneurilor pentru probele de dupa amiaza nu a fost cea mai inspirata, dar am incheiat fara probleme. Este important sa obtinem un rezultat bun in aceasta etapa”,a mentionat Sordo.

Neuville (#3 Noua Generatie i20 WRC) a avut o zi fara probleme si a recuperat pozitii importante in clasament.

„Stiam ca este un raliu lung, asa ca ne-am concentrat pe fiecare proba in parte si am reusit sa recuperam pozitii importante. Suntem aproape de o clasare in top sase, obiectivul nostru fiind acumularea a cat mai multe puncte pentru echipa”,a adaugat Neuville.

Hyundai Motorsport a demonstrat potentialul noii generatii i20 WRC in Raliul Argentinei, echipa ocupand prima pozitie dupa probele de sambata.

„Ma bucur sa vad un pilot Hyundai Motorsport pe prima pozitie la finalul zilei. Este o motivatie incredibila pentru intreaga echipa. Hayden a castigat trei probe, iar Dani si Thierry au avut o evolutie buna. Putem acumula puncte importante, ultimele trei probe reprezentand cel mai important test pentru noi in acest sezon”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei. 

Cele trei probe de duminica au o lungime de 55 km: legendara El Condor-Copina va fi parcursa de doua ori, ultima oara ca Power Stage, iar intre cele doua este programata speciala Mina Clavero -Giulio Cesare.

Rezultate dupa a doua zi – Raliul Argentinei 2016

1. H. Paddon/ J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) 2:54:45.6

2. S. Ogier/ J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +29.8

3. A. Mikkelsen/ A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +44.3

4. D. Sordo/ M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:02.0

5. M. Østberg/ O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +3:46.2

6. M. Ligato/ R. Garcia (Citroën DS3 WRC) +8:13.1

7. T. Neuville/ N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +8:17.9

8. H. Solberg/ I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +8:17.9

9. E. Camilli/ B. Veillas (Ford Fiesta RS WRC) +9:00.3