Hyundai a atins pragul de un milion de autovehicule produse in cadrul facilitatii din Turcia

Hyundai a atins pragul de un milion de autovehicule produse in cadrul facilitatii din Turcia
  •  Hyundai a produs in cadrul facilitatii din Turcia, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS), unitatea cu numarul un milion. Evenimentul a fost marcat de o ceremonie la care au participat oficiali si angajati deopotriva.

Capacitatea de fabricatie a uzinei a fost dublata anul anterior la peste 200.000 de unitati pe an, in urma unei investitii de aproximativ 609 milioane de dolari. Pe langa productia aferenta Hyundai i20, s-a mai adaugat linia de asamblare a modelului i10. Unitatea cu numarul un million care a parasit facilitatea este un Hyundai i10 si urmeaza a fi exportat in Germania.

"Acest eveniment marcheaza o etapa importanta pentru marca Hyundai, care sustine industria auto la nivel local. Vom continua sa ne concentram eforturile pentru a produce autovehicule fiabile pentru pietele din Europa", a declarat Won Shin Chang, seful Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS).

Fabrica Hyundai Assan Otomotive Sanayi, construita in anul 1997, este prima unitate de productie dintre cele sapte dezvoltate de catre Hyundai in afara Coreei, in cadrul programului de globalizare. Pana in anul 2002, unitatile produse in Turcia au fost destinate pietei locale, exporturile fiind demarate in pietele din regiune, odata cu fabricarea modelul LCV, Starex. In prima etapa a procesului de extindere, capacitatea de productie a inregistrat 100.000 de unitati pe an, pana in 2007, ulterior aceasta fiind dublata la valoarea de 200.000 de autovehicule pe an, incepand cu 2013.  

In prezent, unitatea dispune de linii de asamblare pentru modelele Hyundai i10 si i20 destinate pietelor din Turcia si Europa, activitatea desfasurandu-se in trei ture. In prima jumatate a anului curent, au fost produse aproximativ 100.000 de autovehicule, peste 50% dintre acestea fiind reprezentate de modelul Hyundai i10. De asemenea, aproximativ 90.000 dintre unitatile realizate sunt exportate in peste 30 de tari, in special in Europa.

Impreuna cu productia de la unitatea din Nosovice, Cehia, capacitatea totala a celor doua fabrici depaseste valoarea de 500.000 de unitati, mai mult de 90% dintre autovehiculele comercializate in Europa fiind fabricate in regiune.