Hyundai Auto Romania - livrari record de autovehicule electrice in luna aprilie

Hyundai Auto Romania - livrari record de autovehicule electrice in luna aprilie

HYUNDAI AUTO ROMANIA - LIVRARI RECORD DE AUTOVEHICULE ELECTRICE IN LUNA APRILIENumarul livrarilor de autovehicule electrice Hyundai aferent lunii aprilie a depasit cu 36% volumul inregistrat pentru intregul an 2019. Ambele versiuni EV disponibile in acest moment in gama Hyundai – Ioniq si Kona - au contribuit la acest rezultat, confirmand trendul ascendent al cererii pentru acest segment.

Hyundai Ioniq este primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsie: electric, hibrid si plug-in. Ioniq Electric dezvolta 136 CP (100 kW), oferind mobilitate pur electrica prin intermediul bateriei litiu-ion polimer de 38,3 kWh, cu o autonomie estimata la 311 km.

Kona Electric este primul SUV electric subcompact de pe piata europeana. Modelul imbina designul expresiv si tehnologia intuitiva cu un sistem flexibil de incarcare si cu o autonomie de pana la 449 km. Autovehiculul este disponibil in doua versiuni: bateria de 64 kWh dezvolta 204 CP (150 kW), iar cea de 39,2 kWh ofera 136 CP (100 kW).

„In contextul social pe care il traversam, preocuparea noastra principala este de a asigura cele mai bune servicii clientilor nostri, in conditii de maxima siguranta”,a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto Romania.

La nivel trimestrial, vanzarile Hyundai Auto Romania au crescut cu 21% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Totodata, conform DRPCIV, importatorul s-a clasat pe locul al cincilea in topul inmatricularilor de autoturisme noi de import, inregistrand o cota de piata de 7,3%.