Hyundai castiga distinctia „Luminary” in cadrul Red Dot Award: Design Concept 2022

Hyundai castiga distinctia „Luminary”  in cadrul Red Dot Award: Design Concept 2022

Hyundai a obtinut pentru prima oara Red Dot 2022: Luminary Award pentru conceptul autonom cu hidrogen, Trailer Drone. Pe langa aceasta distinctie, conceptul SEVEN a primit titlul - „Best of the Best”, iar platforma modulara Plug & Drive - „Winner”.

„Eforturile noastre de a transforma Hyundai intr-un furnizor de solutii inteligente pentru mobilitate cu design vizionar bazat pe diverse tehnologii au fost inca o data recunoscute in cadrul Red Dot. In special, Trailer Drone este un model important care reflecta viziunea noastra privind vehiculele comerciale complet autonome, fuel cell pe baza de hidrogen”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice President & Head - Hyundai Global Design Center. „Distinctia Luminary celebreaza pasiunea, eforturile designerilor si ale inginerilor de a transforma in realitate visul mobilitatii cu zero emisii.”

Distinctia „Luminary” reprezinta cel mai inalt nivel de recunoastere acordat in cadrul Red Dot Award: Design Concept. Selectia se realizeaza dintre castigatorii categoriei „Best of the Best”.

Trailer Drone este un sistem autonom de transportare a containerelor, alimentat cu hidrogen, care asigura cu o singura sarcina o autonomie de peste 1.000 km, comparabila cu sistemele de transport existente.

Dupa conceptele -『45』, prezentat in 2019 si Prophecy, in 2020, SEVEN deschide noi orizonturi pentru gama electrica IONIQ. Hyundai SEVEN a fost realizat pe platforma globala modulara a marcii dedicata automobilelor electrice (E-GMP). Ampatamentul lung, podeaua plata – caracteristici specifice E-GMP – contribuie la maximizarea spatiului interior.

Modulul PnD, dezvaluit la CES 2022, reprezinta o solutie de mobilitate care combina tractiunea electrica in roti, directia inteligenta, franarea si hardware-ul suspensiei care poate fi extins sau redus in functie de scop, dimensiune sau aplicatie.

Red Dot este recunoscuta la nivel global ca fiind una dintre cele mai importante distinctii in domeniul designului.