Hyundai a castigat doua premii „IF Design 2020”

Hyundai a castigat doua premii „IF Design 2020”

HYUNDAI A CASTIGAT DOUA PREMII „IF DESIGN 2020”Hyundai obtine „iF Design Award” pentru al saselea an consecutiv, in acest an, distinctia fiind acordata pentru modelul concept 『45』, dar si pentru Hyundai Sonata Turbo, in cadrul categoriei „Automobile/ Vehicles”.

„Acest premiu reprezinta o recunoastere a directiei de design Hyundai. Sonata Turbo evidentiaza limbajul de stil Sensuous Sportiness, in timp ce modelul concept 45 prefigureaza directia de design a viitoarelor vehicule electrice ale marcii”,a declarat SangYup Lee, Senior Vice President and Head of Hyundai Design Center at Hyundai Motor Company.

Lansat in anul 2019, Hyundai Sonata Turbo integreaza noua directie de design Sensuous Sportiness, prezentata pentru prima data pe conceptul Le Fil Rouge, model dezvaluit la Salonul International de la Geneva din 2018. Autovehiculul imbina designul unui sedan cu stilul dinamic al unui coupe.

Modelul concept electric 『45』, prezentat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2019, dispune de o constructie de tip monococa, similara cu arhitectura avioanelor din anii 1920. Denumirea este data de unghiul de 45 de grade al caroseriei, care formeaza o silueta in forma unui diamant, prefigurand directia de design a viitoarelor vehicule electrice ale marcii.

De peste 65 de ani, „iF Design” este recunoscut in toata lumea drept un simbol al excelentei in domeniu. Organizat de „iF International Forum Design GmbH”, evenimentul recompenseaza cele mai spectaculoase idei de design din diferite domenii.