Hyundai a castigat premiul SAFETYBEST 2018

Hyundai a castigat premiul SAFETYBEST 2018
  • Hyundai a castigat premiul SAFETYBEST 2018 acordat de AUTOBEST pentru sistemul „Rear Occupant Alert”. Juriul pan-european, format din jurnalisti auto de la publicatii din Europa, a fost impresionat de tehnologia inovatoare in materie de siguranta, lansata de Hyundai o data cu noul Santa Fe.

Sistemul „Rear Occupant Alert”, o premiera in industrie, monitorizeaza locurile din spate, detectand prezenta pasagerilor si alertand conducatorul auto la parasirea autovehiculului.

SAFETYBEST, una dintre distinctiile principale din cadrul premiilor anuale AUTOBEST, recunoaste efortul continuu al producatorilor din industria auto de a imbunatati siguranta vehiculelor.

Trei premii pentru siguranta obtinute de Hyundai in doar doua saptamani

Premiul SAFETYBEST vine la scurt timp dupa ce Santa Fe a primit cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP. Modelul Hyundai dispune de numeroase sisteme de siguranta activa si de asistenta la condus din pachetul Hyundai SmartSense. Sistemul Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist alerteaza conducatorul auto in legatura cu apropierea unui alt vehicul din spate si actioneaza automat frana. Safety Exit Assist blocheaza temporar usile in cazul apropierii unui vehicul din spate, pentru ca pasagerii sa coboare in siguranta.

A treia recunoastere a venit tot din partea organizatiei independente Euro NCAP. Nexo a fost desemnat „Best in class 2018” („Cel mai bun din clasa”) in categoria „Off-road de clasa mare”. NEXO, primul autovehicul electric fuel cell care primeste nota maxima de cinci stele in cadrul testelor de impact. Aceasta distinctie reprezinta inca o dovada a eforturilor marcii Hyundai de a dezvolta tehnologii inovatoare pentru siguranta sporita in trafic.

Juriul AUTOBEST are membri din 31 de tari europene, fiind cel mai mare juriu independent din lume. Premiile vor fi oferite in cadrul galei organizate in luna februarie 2019.