Hyundai continua programul de responsabilitate sociala Brilliant Young Entrepreneurs

Hyundai continua programul de responsabilitate sociala Brilliant Young Entrepreneurs

Hyundai continua programul de responsabilitate sociala Brilliant Young Entrepreneurs, demarat anul trecut. Initiativa are ca obiectiv sustinerea viitorilor lideri ai mediului de afaceri, oferind sprijin financiar echipei castigatoare, pentru a-si transforma ideea de afacere in realitate.

Programul „Brilliant Young Entrepreneurs” a fost initiat in 2013 si a implicat 610 studenti, de la 100 de universitati, din 12 tari. Anul acesta numarul participantilor va ajunge la 1.000. In plus, s-au alaturat acestui proiect Austria, Franta, Italia, Malta si Portugalia. Studentii vor realiza planuri de dezvoltare pentru propria afacere, iar cel mai inovativ va beneficia de suport financiar si consiliere profesionala.

Programul a fost demarat in luna martie, in parteneriat cu Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europa – cel mai mare furnizor de programe educationale de antreprenoriat din Europa. Proiectul cuprinde ateliere de lucru, cursuri, consiliere profesionala online, competitii nationale si pan-europene.

In Romania, programul se desfasoara pentru al doilea an consecutiv, iar etapa finala a proiectului va avea loc in luna mai, cand echipele finaliste vor sustine propriile planuri de afaceri. Vor fi premiate cele mai creative si eficiente idei.

In 2014, programul desfasurat pe plan local in colaborare cu JA-YE Romania, a obtinut titlul „Best Start-Up Supporter”, ca urmare a impactului pozitiv pe care aceasta initiativa il are asupra viitorilor antreprenori. Premiul a fost acordat in cadrul celei de-a noua editii a galei anuale Business Review Awards.

In anul 2013, reprezentantii Hyundai in Romania au evaluat 12 planuri de afaceri calificate in finala concursului. Suportul financiar a fost acordat echipei „Cube”, ale carei planuri au demonstrat inovatie si potential pentru a deveni o afacere reala. Membrii echipei au dezvoltat un produs care permite un control facil, la distanta, al tuturor echipamentelor dintr-o locuinta.

Mai multe informatii despre StartUp Program in Romania sunt disponibile la adresa web www.startup.jaromania.org.