Hyundai demareaza productia noului model i30 in Europa

Hyundai demareaza productia noului model i30 in Europa
  • Proiectat si realizat in Europa, la uzina Hyundai Motor de la Nošovice, in Cehia
  • Design imbunatatit si o noua versiune de motorizare Turbo destinata clientilor europeni
  • Performata si eficienta, consumul minim ajungand la 3,6 l/ 100 km, iar emisiile de COla 94 g/ km

Hyundai Motor a demarat productia celei mai recente versiuni a modelului i30, in uzina Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), din Nošovice - Cehia.

Concentrarea productiei i30 in Cehia subliniaza inca o data angajamentul Hyundai de a crea modele adaptate nevoilor consumatorilor europeni. O cincime din incasarile Hyundai din ultimii ani in Europa reprezinta vanzarile realizate de a doua generatie i30, lansata in 2012. Noul model va consolida pozitia marcii in clasa C, un segment cu o competitie foarte puternica.

Hyundai i30 beneficiaza de noi motorizari, transmisii si dotari pentru siguranta si confort, precum si de un design exterior revizuit. Gama de propulsoare asigura performante imbunatatite pentru cele trei versiuni de caroserie – trei usi, cinci usi si wagon – consumul minim ajungand la 3,6 l/ 100 km, iar emisiile de COla 94 g/ km. Printre noile optiuni se numara transmisia cu dublu ambreiaj in sapte trepte, dar si noua versiune i30 Turbo, de 186 CP, testata si pe circuitul Nürburgring.

Noul i30 Turbo

Conceput pentru placerea de a conduce, i30 Turbo de 1,6 litri, 186 CP, pune accent pe sportivitate, dar si pe o buna adaptare pentru utilizarea zilnica. In plus, modelul atinge o viteza maxima de 219 km/ h si accelereaza de la 0 la 100 km/ h in 8,0 secunde.

Exteriorul noului i30 Turbo a fost personalizat pentru a evidentia caracterul sportiv, printre elementele distinctive numarandu-se noua grila a radiatorului, detaliile in nuante de rosu ale barei de protectie fata – spate, noul design al LED-urilor frontale, dubla evacuare si jantele din aliaj de 18 inch.