Hyundai dezvaluie BAYON

Hyundai dezvaluie BAYON

Hyundai prezinta noul SUV de clasa B – BAYON. Modelul – proiectat special pentru piata din Europa - se remarca printr-un exterior compact, un interior spatios si un pachet avansat de echipamente pentru siguranta si pentru conectivitate.

„Pe masura ce autovehiculele din clasa SUV au devenit din ce in ce mai populare, Hyundai a observat o cerere ridicata pentru un model citadin, care sa ofere in acelasi timp suficient spatiu pentru a raspunde nevoilor clientilor”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product - Hyundai Motor Europe. „Echipamentele avansate de siguranta si de conectivitate, designul distinctiv, precum si integrarea sistemului mild hybrid de 48 V contribuie la evidentierea modelului in acest segment de piata.”

BAYON completeaza seria de lansari si de actualizari Hyundai: 20 de modele in doar 12 luni, luand in considerare toate variantele de caroserie si de motorizari. Toate acestea au transformat 2020 intr-un an prolific pentru Hyundai.


Design modern

BAYON integreaza noua directie stilistica Hyundai - „Sensuous Sportiness”, care adauga valoare emotionala experientei de condus. Designul se remarca prin proportii atractive si prin elemente grafice proeminente.

„Aspectul distinctiv al modelului BAYON, subliniat de liniile puternice si de farurile cu forma angulara, accentueaza caracterul remarcabil al modelului in segmentul B-SUV european”, a declarat Luc Donckerwolke, Chief Design Officer - Hyundai Motor Group.

Grila frontala ampla acopera partea inferioara, iar luminile DRL, impreuna cu banda de admisie a aerului confera o arhitectura distinctiva. In laterale, configuratia atletica a caroseriei, forma aripilor si ornamentele pragurilor definesc personalitatea modelului. Designul impresionant al partii din spate este subliniat de grafica orizontala a stopurilor, care sunt unite printr-o banda de culoare rosie.

BAYON este disponibil cu jante din otel de 15 inchi sau cu jante din aliaj de 16/ 17 inchi.

Paleta de culori pentru exterior include noua nuante. De asemenea, modelul este disponibil optional cu plafon in nuanta Phantom Black.


Culori caroserie:

• Mangrove Green perlat [culoare de lansare] (plafon Phantom Black, disponibil optional);

• Phantom Black perlat;

• Polar White (plafon Phantom Black, disponibil optional);

• Sleek Silver metalic (plafon Phantom Black, disponibil optional);

• Elemental Brass metalic (plafon Phantom Black, disponibil optional);

• Dragon Red perlat (plafon Phantom Black, disponibil optional);

• Aqua Turquoise metalic (plafon Phantom Black, disponibil optional);

• Aurora Grey perlat;

• Intense Blue perlat (plafon Phantom Black, disponibil optional).


O experienta high-tech

Gama de echipamente de conectivitate se remarca prin instrumentarul digital de 10,25 inchi, sistemul AVN de 10,25 inchi, alaturi de sistemul audio cu ecran de 8 inchi. Pasagerii pot beneficia de tehnologia de iluminare ambientala cu LED, integrata in zona picioarelor pasagerilor din fata, in pragurile usilor, respectiv zona manerelor portierelor fata, precum si in compartimentul de depozitare de sub consola centrala.

La interior, gama de culori neutre si materialele atent selectate creeaza o atmosfera placuta. BAYON este echipat standard cu tapiterie neagra.


Culori interior:

• negru;

• gri – doua tonuri (optional);

• gri inchis + accente Safari Green (optional);


Tehnologie si conectivitate

Pasagerii pot alege intre un sistem AVN cu ecran de 10,25 inchi sau un sistem audio cu ecran de 8 inchi, compatibil cu functiile Android Auto si Apple Car Play, disponibile wireless.

Doua porturi USB pentru pasagerii din fata si unul pentru cei din spate permit incarcarea simultana a trei dispozitive. Unul dintre porturile din fata permite si transferul de date (conectarea telefonului la sistemul multimedia). Tabloul este completat de sistemul audio premium Bose, care ofera o experienta sonora inedita.


Echipamente de conectivitate disponibile:

• Sistem AVN cu ecran de 10,25 inchi;

• Sistem audio cu ecran de 8 inchi;

• Instrumentar digital de 10,25 inchi;

• Apple CarPlay si Android Auto (disponibile wireless pentru sistemul audio cu ecran de 8 inchi);

• Sistem audio premium Bose;

• Suport de incarcare wireless;

• 3 porturi USB.


Servicii de conectivitate Hyundai Bluelink

Cea mai recenta versiune a aplicatiei Bluelink include functii precum Connected Routing, dar si noua functie User Profile. In plus, BAYON va integra calendarul Apple sau Google, care permite conducatorului auto vizualizarea continutului pe ecranul AVN. Daca o intalnire din calendar are asociata si o adresa, aceasta poate fi importata direct in sistemul de navigatie al autovehiculului. De asemenea, prin intermediul aplicatiei Bluelink, clientii isi pot localiza autovehiculul, il pot bloca si debloca de la distanta sau pot avea acces la diferite informatii, cum ar fi nivelul de combustibil.


Bluelink si serviciile LIVE:

• Connected Routing: sistemul de navigatie Hyundai bazat pe mediul cloud, care analizeaza traficul, oferind o estimare a orelor de sosire la destinatie, dar si reconfigurarea traseului, in cazul in care este necesar;

• Live Parking Services: pe langa disponibilitatea locurilor de parcare din apropiere, include acum si informatii despre pret;

• Calendar integration: sincronizarea calendarului telefonului Google sau Apple cu sistemul multimedia al autovehiculului;

• Servicii de la distanta: conducatorul auto poate bloca/ debloca autovehiculul prin intermediul aplicatiei Bluelink;

• Comanda vocala online: sistem de comanda vocala online (bazat pe mediul cloud), care poate controla functiile autovehiculului, cum ar fi incalzirea si ventilatia;

• Find My Car: conducatorii auto pot localiza cu usurinta autovehiculul intr-o locatie necunoscuta;

• Send to car (POI): cauta punctele de interes locale si trimite rezultatele catre sistemul de navigatie al autovehiculului;

• Securitate: notificare alarma autovehicul;

• Intretinere: diagnoza si raport autovehicul (de ex., presiunea in anvelope), informatii despre condus.


Interior spatios si confortabil

Cu un exterior compact si un interior spatios, clientii se pot bucura de toate avantajele. Forma compacta si vizibilitatea excelenta asigura acces si manevrabilitate optime, conferind sentimentul de siguranta pe care clientii il regasesc la volanul autovehiculelor Hyundai de clasa SUV.

BAYON se remarca prin portbagajul care ofera o capacitate de 411 litri, in conditiile unor dimensiuni compacte. Cu o lungime de 4.180 mm, o latime de 1.775 mm si o inaltime de 1.490 mm (sau 1.500 mm, pentru modelele cu jante de 17 inchi), noul SUV confera un echilibru perfect intre confort si aspectul compact. Cu un ampatament de 2.580 mm, pasagerii din fata beneficiaza de spatiu pentru picioare de 1.072 mm, iar cei din spate de 882 mm. BAYON ofera o garda la sol de pana la 183 mm (in combinatie cu jantele de 17 inchi).


Pachet avansat de siguranta

Pachetul Hyundai SmartSense include o serie de functii de condus semi-autonom. Sistemul de asistenta pentru mentinerea autovehiculului pe centrul benzii de rulare (LFA) corecteaza automat directia autovehiculului. Sistemul de asistenta la coliziunile frontale (FCA) cu detectarea vehiculelor, a pietonilor si a ciclistilor alerteaza conducatorul auto si aplica automat frana, pentru a reduce daunele, atunci cand o coliziune este inevitabila. FCA este disponibil cu functia de prevenire a coliziunilor in intersectii. O alta functie avansata, pilotul automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigatie (NSCC) anticipeaza curbele sau liniile drepte pe autostrada, regland viteza autovehiculului.

De asemenea, BAYON include o serie de functii care monitorizeaza atentia conducatorului auto. Sistemul de atentionare a conducatorului auto (DAW) monitorizeaza constant stilul de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie neobisnuita a directiei sau alte semne de oboseala. DAW se activeaza impreuna cu sistemul de avertizare la deplasarea autovehiculului din fata (LVDA). LVDA atentioneaza conducatorul auto atunci cand vehiculul din fata incepe sa se deplaseze, in cazul in care acesta reactioneaza cu intarziere. In plus, sistemul de alerta pentru ocuparea locurilor din spate (ROA) monitorizeaza locurile din spate si avertizeaza conducatorul auto daca sunt ocupate la plecare.

Sistemul de avertizare pentru evitarea unei coliziuni in timpul parcarii cu spatele (PCA-R) utilizeaza camera si senzorii din spate pentru a detecta obstacolele, avertizand conducatorul auto si aplicand automat frana, pentru a evita o coliziune. Sistemul de asistenta pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCA) avertizeaza sonor, in cazul in care exista un risc de coliziune in timpul deplasarii in marsarier. In plus, clientii BAYON pot beneficia de asistenta la parcare (PA). Cu ajutorul unui sistem de senzori si al unui software, PA permite parcarea semi-autonoma, pentru spatiile inguste.

Sistemul eCall permite efectuarea automata a unui apel de urgenta de la bord. In plus, sistemul se activeaza automat in momentul in care se declanseaza airbagurile autovehiculului.


Sisteme de siguranta SmartSense disponibile:

• Sistem de asistenta pentru mentinerea benzii de rulare (LKA);

• Sistem de asistenta pentru mentinerea autovehiculului pe centrul benzii de rulare (LFA);

• Pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigatie (NSCC);

• Functie inteligenta de avertizare asupra vitezei limita (ISLA);

• Sistem de asistenta pentru faza lunga (HBA);

• Sistem de asistenta la coliziunile frontale (FCA) cu detectare pietoni, ciclisti si cu functie de prevenire a coliziunilor in intersectii;

• Sistem de atentionare a conducatorului auto (DAW);

• Sistem de avertizare la deplasarea autovehiculului din fata (LVDA);

• Sistem de alerta pentru ocuparea locurilor din spate (ROA);

• Sistem de avertizare pentru evitarea coliziunilor din unghiul mort (BCW);

• Sistem de asistenta la evitarea coliziunii din unghiul mort (BCA);

• Sistem de asistenta pentru evitarea coliziunilor la parcarea cu spatele (PCA-R);

• Sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCW);

• Sistem de asistenta pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea in marsarier (RCCA);

• Sistem de asistenta la parcare (PA).


Sisteme de propulsie

Datorita motorizarilor actualizate din familia Kappa, BAYON se remarca printr-un consum de combustibil si emisii de CO2 foarte reduse. T-GDi este o motorizare turbo de cilindree mica, cu injectie directa, pentru o eficienta optima. Alaturi de sistemul mild hybrid de 48 V si de transmisia manuala inteligenta (iMT), aceasta asigura eficienta.

iMT decupleaza motorul de la transmisie dupa ce conducatorul auto elibereaza pedala de acceleratie si permite autovehiculului sa ruleze liber, pentru eficienta consumului de combustibil.

De asemenea, tehnologia Hyundai CVVD (Continuously Variable Valve Duration) optimizeaza consumul de combustibil. In functie de modul de condus, CVVD regleaza durata de deschidere/ inchidere a supapei, contribuind astfel la maximizarea performantei si a eficientei.

Varful de gama este motorizarea T-GDi de 1 litru, disponibila cu sistem mild hybrid de 48 V, care dezvolta o putere de 120 CP sau 100 CP. Aceasta poate fi cuplata la transmisia manuala inteligenta cu 6 trepte (6iMT) sau la transmisia 7 DCT. Versiunea de 100 CP, fara sistemul mild hybrid de 48 V, poate fi cuplata la o transmisie manuala cu 6 trepte (6 MT) sau 7 DCT.

De asemenea, motorizarea T-GDi de 1 litru cu/ fara sistem mild hybrid de 48 V dispune de trei moduri de condus (Eco, Normal si Sport), pentru optimizarea raspunsului motorului si a directiei, in functie de conditiile de condus.

Motorizarea MPi de 1,2 litri si 84 CP poate fi cuplata la o transmisie 5 MT.

BAYON este primul model Hyundai de clasa SUV echipat cu functie de corelare a turatiei motorului, specifica modelelor Hyundai de inalta performanta. Aceasta functie sincronizeaza turatia motorului cu cea a arborelui de iesire, pentru o schimbare mai lina si mai sportiva intr-o treapta de viteza inferioara. Aceasta va fi disponibila pentru motorizarea T-GDi de 1 litru, cuplata la transmisia 7 DCT (in toate modurile de condus) si pentru motorizarea T-GDi de 1 litru cu sistem mild hybrid de 48 V - cuplata la transmisia 6iMT, numai in modul Sport.