Hyundai dezvaluie la Geneva noul concept Fuel Cell

Hyundai dezvaluie la Geneva noul concept Fuel Cell
  • Cea mai noua tehnologie fuel cell pe baza de hidrogen ofera performante si eficienta imbunatatite

Hyundai a dezvaluit, in cadrul Salonului International Auto de la Geneva, conceptul FE Fuel Cell. Noul model evidentiaza angajamentul producatorului auto de a dezvolta autovehicule pe baza de pila de combustie, parte integranta din viziunea marcii de a lansa, pana in anul 2020, 14 noi modele cu emisii reduse.

La inceputul anului 2017, odata cu organizarea Forumului Davos World Economic, Hyundai Motor Company s-a alaturat programului Hydrogen Council, o initiativa globala care are ca scop promovarea, dezvoltarea si comercializarea autovehiculelor pe baza de pila de combustie. Compania inregistreaza doua decenii de cercetare in domeniul proiectarii modelelor pe baza de hidrogen. ix35 Fuel Cell, respectiv Tucson Fuel Cell in unele piete, care a devenit in anul 2013 primul autovehicul Fuel Cell produs in serie, este comercializat in prezent in 17 tari din lume.

„Conceptul FE Fuel Cell reprezinta un pas important in dezvoltarea tehnologiei pe baza de hidrogen, precum si pentru infiintarea Hydrogen Society, o comunitate care aduce o contributie semnificativa la indeplinirea cerintelor de protectie a mediului inconjurator”,a declarat Woong Chul Yang, Vicepresedinte al Hyundai Motor Company.

Denumirea conceptului - FE (Future Eco) - reflecta tehnologia inovatoare, care completeaza calitatile ecologice ale autovehiculului. Una dintre cele mai importante caracteristici este umidificatorul intern de aer, care recicleaza apa emisa in sistem, pentru a crea o atmosfera confortabila la bordul vehiculului.

Forma fluida a caroseriei FE Fuel Cell este inspirata de cursivitatea apei – singurul tip de emisie generata. In plus, in partea din spate, fantele de ventilatie au fost integrate pentru a imbunatati performantele aerodinamice.

Incurajata de cresterea cererii globale pentru vehiculele ecologice, echipa Hyundai continua programul initiat prin intermediul Ioniq, primul model disponibil in trei versiuni de propulsoare electrice. FE Fuel Cell reprezinta cea de-a patra generatie Hyundai, care utilizeaza tehnologia pe baza de hidrogen. In comparatie cu actualul sistem de generare utilizat pentru Tucson/ ix35 Fuel Cell, noua pila de hidrogen are o greutate redusa cu 20%, fiind cu 10% mai eficienta. In plus, beneficiaza de o putere specifica marita cu 30%.

Pentru un confort sporit, conceptul FE este echipat cu un pachet de baterii portabile, care se incarca cu energia generata de autovehicul, pentru a alimenta dispozitivele pasagerilor. In acelasi timp, portbagajul beneficiaza de un spatiu de stocare care permite incarcarea unui scooter electric.

FE a fost proiectat sa parcurga peste 800 de kilometri cu un plin de hidrogen, tinand cont de dezvoltarea limitata a infrastructurii de realimentare. Elemente ale conceptului FE Fuel Cell vor fi utilizate pentru un viitor model Fuel Cell de clasa SUV, care va fi lansat in anul 2018. Autovehiculul urmeaza a fi echipat cu sisteme avansate de asistenta pentru conducatorul auto, beneficiind totodata de autonomie extinsa.