Hyundai dezvaluie noi detalii despre modelul concept electric „Prophecy”

Hyundai dezvaluie noi detalii despre modelul concept electric „Prophecy”

HYUNDAI DEZVALUIE NOI DETALII DESPRE MODELUL CONCEPT ELECTRIC „PROPHECY”


Hyundai a dezvaluit noi detalii despre „Prophecy”. Principalele caracteristici ale modelului concept electric sunt prezentate de catre Luc Donckerwolke, Chief Design Officer la Hyundai Motor Group, prin intermediul unor materiale video care pot fi vizionate accesand https://youtu.be/kjFCVK5sCqw, respectiv https://youtu.be/JUFPY7BGmQU.

„Prophecy” prefigureaza directia de design a viitoarelor modele Hyundai, stabilind in acelasi timp un etalon pentru autovehiculele electrice ale gamei. Profilul fluid, asemanator unui coupe, este inspirat de masinile de epoca din anii 1920 - 1930. Designul se remarca printr-o aerodinamica excelenta. Jantele permit canalizarea fluxului de aer spre partea laterala a caroseriei, efectul fiind amplificat de spoilerul spate, prin gestionarea fortei de apasare care imbunatateste stabilitatea autovehiculului, la deplasarea cu viteza mare. La interior, materialele utilizate sunt ecologice, in timp ce culorile si texturile au fost concepute pentru a oferi o experienta placuta pasagerilor.

„Termenul Sensuous reflecta componenta emotionala a designului modelelor noastre, in timp ce Sportiness evidentiaza dinamismul - sa fii conectat la tot ceea ce se intampla in jurul tau’’,a declarat Donckerwolke.„Sensuous Sportiness nu este un nou limbaj sau o noua filosofie, ci un nou concept utilizat in procesul de dezvoltare a autovehiculelor.”

Fara volan, doar joystick-uri

„Prophecy” utilizeaza o tehnologie de condus autonom. In locul volanului clasic exista doua joystick-uri, unul amplasat pe consola centrala, iar celalalt pe garnitura portierei. Conducatorul auto poate controla autovehiculul dintr-o pozitie confortabila, avand parte de o experienta de condus intuitiva. Mai mult, 90% dintre functiile autovehiculului pot fi accesate prin intermediul butoanelor integrate in joystick-uri. Aceasta configuratie ergonomica, denumita „Intuitive Human Interface”, contribuie la sporirea sigurantei si a vizibilitatii.

Sistemul „Smart Posture Care”

Pozitia optima a scaunului poate fi setata manual, pe baza caracteristicilor fizice individuale ale conducatorului auto sau automat, prin intermediul noului sistem „Smart Posture Care” (SPCS). In modul „smart” pot fi introduse informatii, precum inaltimea si greutatea, iar autovehiculul se va adapta automat caracteristicilor individuale ale conducatorului auto. SPCS controleaza scaunul, volanul, oglinda si sistemul Head-Up Display.

O experienta relaxanta 

Sistemul infotaiment este integrat intr-un ecran de mari dimensiuni, care se intinde pe intreaga suprafata a bordului. Atunci cand stationeaza, autovehiculul poate fi utilizat ca spatiu de relaxare. In „Relax Mode”, pozitia scaunelor se ajusteaza, iar panoul de bord se roteste spre plafon, pentru vizualizarea optima a informatiilor afisate pe ecran.

Sistemul de purificare a aerului 

Prophecy este mai mult decat un vehicul electric cu emisii zero, contribuind si la purificarea aerului, prin intermediul unui sistem de filtrare. Acesta se activeaza in momentul in care calitatea aerului scade, cu/ fara prezenta pasagerilor, chiar si atunci cand autovehiculul stationeaza sau se incarca.

E-GMP - prima platforma Hyundai EV 

Dupa modelul concept 『45』, Prophecy este cel de-al doilea vehicul electric al gamei construit pe E-GMP (Electric-Global Modular Platform), prima platforma Hyundai EV.