Hyundai dezvolta autovehicule autonome de nivel 4

Hyundai dezvolta autovehicule autonome de nivel 4
  • Parteneriatul Hyundai – Aurora are ca obiectiv implementarea de vehicule autonome rapide si sigure
  • Primul model testat va fi Hyundai fuel-cell


Hyundai si Aurora, lider pe piata tehnologiei de vehicule autonome, au incheiat un parteneriat strategic pentru a lansa, pana in anul 2021, modele cu sisteme de conducere autonoma.

„Stim ca viitorul apartine transportului autonom, iar tehnologia trebuie sa fie testata in trafic real pentru a accelera implementarea intr-un mod sigur”,a declarat Dr. Woong Chul Yang, vicepresedinte Hyundai Motor.

Hyundai si Aurora impartasesc aceeasi viziune, de imbunatatire a sigurantei si mobilitatii. Aceasta asociere se va concentra pe dezvoltarea continua hardware si software pentru conducerea autonoma, precum si pe serviciile de date necesare pentru nivelul 4 de autonomie, care, conform organizatiei SAE (Society of Automotive Engineers International), nu necesita interventia conducatorului auto in timpul mersului.

„Suntem incantati pentru ca vom face disponibile beneficiile conducerii autonome la nivel global”a declarat Chris Urmson, Aurora CEO.„Acest parteneriat combina punctele forte Hyundai in proiectarea si fabricarea autovehiculelor, cu expertiza Aurora in tehnologiile condusului autonom.”

Hyundai a inceput testarea autovehiculelor autonome pe drumurile publice din SUA in 2015, iar anul trecut, la Targul International de Electronice (CES) 2017, a fost prezentat publicului noul IONIQ autonom.

Noua generatie Hyundai fuel cell va debuta oficial la CES 2018. Sistemul de propulsie cu celula de combustibil va oferi o platforma ideala pentru implementarea tehnologiei autonome, oferind o sursa de energie electrica stabila si puternica atat pentru propulsie, cat si pentru alimentarea tuturor echipamentelor electronice.