Hyundai dezvolta primul sistem airbag pentru coliziuni multiple

Hyundai dezvolta primul sistem airbag pentru coliziuni multiple
  • Sistemul ofera protectie aditionala in cazul unui impact secundar;
  • 30% dintre accidente implica un impact secundar (conform datelor NHTSA).

Hyundai a anuntat dezvoltarea primului sistem airbag pentru coliziuni multiple. In trei din zece accidente au loc astfel de coliziuni, situatie in care impactul primar este urmat de lovirea cu obiecte secundare: copaci, stalpi electrici sau alte vehicule.

Sistemul actual nu ofera protectie aditionala atunci cand impactul initial nu este suficient de puternic pentru a determina activarea. Cu toate acestea, sistemul pentru coliziuni multiple permite declansarea airbag-urilor la un impact secundar, echilibrand starea autovehiculului si a pasagerilor.

Noua tehnologie Hyundai monitorizeaza pozitia pasagerilor in habitaclu, ca urmare a impactului initial. Atunci cand ocupantii ajung in pozitii neobisnuite, eficienta sistemului actual poate fi compromisa. Sistemul airbag pentru coliziuni multiple este proiectat sa raspunda prompt atunci cand sistemul initial de siguranta nu este eficient, oferind protectie suplimentara. 

„Prin imbunatatirea performantei airbag-ului in scenarii de coliziuni multiple, dorim sa contribuim la cresterea semnificativa a gradului de siguranta pentru conducatorii auto si pasageri”,a declarat Taesoo Chi, Head of the Chassis Technology Center la Hyundai Motor Group. „Vom continua sa analizam scenarii complexe de accident, ca parte a angajamentului nostru de a produce autovehicule sigure, care sa protejeze ocupantii.”

Conform Administratiei pentru Siguranta Traficului Rutier din SUA, in perioada 2000 – 2012, aproximativ 30% din 56.000 de accidente auto au implicat coliziuni secundare.

Principala categorie de accidente care implica coliziuni multiple include: autoturisme care traverseaza linia continua (30,8%), oprirea brusca pe autostrada (13,5%), impactul cu banda mediana a autostrazii (8%) si impactul cu stalpi electrici si copaci (4%).

Hyundai Motor Group va implementa acest sistem pentru noile autovehicule Hyundai.