Hyundai dezvolta tehnologia care vine in ajutorul conducatorilor auto cu deficiente auditive

Hyundai dezvolta tehnologia care vine in ajutorul conducatorilor auto cu deficiente auditive

Conducatorii auto cu deficiente de auz depind in principal de simturile lor vizuale si tactile. Hyundai a creat un mod de comunicare pentru aceste persoane, care transmite sunete din interiorul, respectiv din exteriorul autovehicului, prin mijloace tactile si vizuale, oferind astfel o libertate de mobilitate tuturor conducatorilor auto, indiferent de limitele fizice.

Tehnologia utilizeaza inteligenta artificiala pentru a analiza modelele de sunet din exteriorul autovehicului, folosind doua sisteme de asistenta a conducatorului auto, care functioneaza simultan - conversia audio-vizuala (AVC) si conversia audio-tactila (ATC). 

Sistemul AVC permite comunicarea cu exteriorul prin reprezentarea vizuala a sunetelor (sunetele de avertizare ale vehiculelor de urgenta), sub forma unor pictograme afisate pe Head-Up-Display (HUD). Volanul este echipat, de asemenea, cu LED-uri multicolore care indica informatii despre navigare in timpul deplasarii. Sistemul ATC transforma semnalele audio in vibratii ale volanului, avertizand conducatorul auto in legatura cu distanta fata de obstacole.

Clipul dedicat campaniei - https://www.youtube.com/watch?v=yzgNQxYboBY - prezinta noua tehnologie, demonstrand eforturile Hyundai pentru a oferi persoanelor cu deficiente auditive un mod flexibil de condus, in conditii de siguranta. Protagonistul materialului video, filmat sub forma unui documentar, este Daeho Lee, sofer de taxi din Seul cu deficiente de auz, tatal a doi copii. Problemele intampinate in trafic, cand nu auzea semnalele vehiculelor din jur, il determinau in mod constant sa se bazeze pe capacitatea sa senzoriala.

Hyundai a dezvoltat, de asemenea, o aplicatie care permite comunicarea intre pasageri si conducatorul auto cu deficiente de auz.