Hyundai doneaza autovehicule electrice Fuel Cell unor muzee europene

Hyundai doneaza autovehicule electrice Fuel Cell unor muzee europene
  • Patru modele ix35 Fuel Cell vor fi expuse in Austria, Danemarca si Germania
  • Autovehiculele cu pila de combustie vor fi prezentate in fata a milioane de vizitatori anual

Hyundai doneaza patru autovehicule electrice Fuel Cell unor muzee din marile orase europene, facand astfel cunoscuta tehnologia inovatoare pe hidrogen in randul a peste 2,5 milioane de vizitatori pe an.

Prototipurile modelului ix35 Fuel Cell, care au avut un rol foarte important in dezvoltarea tehnologiei pe baza de hidrogen, vor fi expuse in muzee importante din Austria, Danemarca si Germania, pentru a evidentia evolutia si rolul semnificativ avut de Hyundai in domeniul vehiculelor cu pila de combustie. Centrele in care vor fi prezentate autovehiculele sunt: Muzeul Tehnic din Viena - Austria, Muzeul Tehnic din Copenhaga - Danemarca, Muzeul Tehnic din Berlin - Germania si Muzeul Automobilului din Hohenlohe - Germania.

Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa a declarat:  „Hyundai Motor este un pionier in domeniul sistemelor de propulsie alternative, fiind primul constructor auto care produce in serie si comercializeaza autovehicule cu pila de combustie. Aceasta actiune are rolul de a contribui la informarea consumatorilor in legatura cu aceasta tehnologie inovatoare, dar si de a evidentia caracterul eficient si practic al modelului ix35 Fuel Cell.

ix35 Fuel Cell ruleaza deja pe drumurile din 11 tari europene. Unitatea este echipata cu un motor electric de 100 kW (136 CP), care permite atingerea unei viteze maxime de 160 km/ h. Nu are emisii daunatoare mediului inconjurator – pe teava de esapament sunt eliminati doar vapori de apa – si are o autonomie de aproape 600 de kilometri, care pot fi parcursi cu un singur rezervor de hidrogen.

Mai multe informatii despre tehnologia fuell cell dezvoltata de Hyundai Motor sunt disponibile pe www.fuelcell.eu.