Hyundai finalizeaza dezvoltarea noului autovehicul electric cu celule de hidrogen ix35 (FCEV)

Hyundai finalizeaza dezvoltarea noului autovehicul electric cu celule de hidrogen ix35 (FCEV)

HYUNDAI FINALIZEAZA DEZVOLTAREA NOULUI AUTOVEHICUL ELECTRIC CU CELULE DE HIDROGEN IX35 (FCEV)


Imbunatatire substantiala a consumului de carburant si a autonomiei.

Pana la 650 km parcursi cu o singura incarcare, similar unui autovehicul alimentat cu benzina.

Productia in serie programata sa demareze in 2015.

Hyundai Motor Company a finalizat dezvoltarea urmatoarei generatii de autovehicule electrice cu celule de hidrogen: modelul electric ix35 FCEV. Testarea sa va incepe anul urmator, iar productia in serie este programata pentru anul 2015.

A treia generatie de autovehicule electrice cu celule de combustibil Hyundai este prevazuta cu un sistem de celule de combustibil de 100 de kilowati si doua rezervoare de hidrogen (700 MB). Datorita consumului de 1 litru la 31 de kilometri, SUV-ul poate parcurge 650 de kilometri cu o singura incarcare, o autonomie egala cu cea a unui autovehicul alimentat cu benzina. Autovehiculul poate porni la temperaturi de pana la -25 grade Celsius.

Autonomia autovehiculului ix35 FCEV este cu 55% mai mare decat cea a celei de-a doua generatii Tucson FCEV, autovehicul limitat la o autonomie de 370 kilometri asigurati de o singura incarcare. Noul model are un consum de 1 litru la 31 de kilometri, o imbunatatire cu 15% fata de versiunea anterioara.

Mai mult de 95% dintre componentele importante ale autovehiculului ix35 FCEV sunt fabricate utilizand tehnologii coreene, printr-o stransa colaborare cu aproximativ 120 de producatori locali de componente auto. Dimensiunile componentelor voluminoase ale sistemului de celule de combustibil au fost reduse in vederea scaderii volumului total al motorului pana la cel al motoarelor conventionale pe benzina.

Hyundai participa la evenimentul „Hydrogen Road Tour”, organizat de catre Departamentul pentru Energie al S.U.A. Autovehiculele Hyundai alimentate cu hidrogen au parcurs pana in prezent mai mult de 2 milioane de kilometri. Hyundai a planificat productia unui numar limitat de autovehicule ix35 FCEV in 2012 si demararea productiei de serie in 2015. Hyundai a prezentat deja o versiune „cutaway” a autovehiculului ix35 FCEV la Salonul Auto de la Geneva, in luna martie.