Hyundai i20 WRC a efectuat primul test pe macadam

Hyundai i20 WRC a efectuat primul test pe macadam

HYUNDAI I20 WRC A EFECTUAT PRIMUL TEST PE MACADAM


• Juho Hänninen, Bryan Bouffier si Chris Atkinson au pilotat modelul i20 WRC
• Programul de testare se afla in desfasurare

Hyundai Motorsport a inregistrat rezultate pozitive in urma primului test cu i20 WRC pe macadam, desfasurat in luna iulie 2013. Cei trei piloti au testat i20 WRC, in timp ce echipa a evaluat o serie de componente noi ale modelului in conditii de macadam, pregatind debutul competitional din 2014.

Directorul echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan, a declarat: „In ultima luna, am efectuat o serie de teste importante care ne-au dezvaluit potentialul Hyundai i20 WRC pentru diferite conditii de drum. In timpul primelor probe desfasurate am intampinat mici dificultati, dar avem timp suficient pentru a analiza si remedia toate problemele. Desemnarea celor trei piloti Juho, Bryan si Chris, impreuna cu ultimele rezultate obtinute, reprezinta o evolutie semnificativa pentru acest proiect.

In luna iulie, echipa a desfasurat doua sesiuni de teste in conditii similare Campionatului Mondial de Raliuri FIA pentru a evalua specificatiile tehnice ale i20 WRC, astfel pregatind modelul pentru debutul din 2014.

Ultimele doua teste desfasurate au avut loc in regiunile Chateau Lastours si Mazamet, din sudul Frantei – zone care ne-au permis evaluarea modelului in conditii diferite”, a adaugat Nandan. „Pentru noi este important sa detinem informatii despre toate suprafetele posibile de drum. Echipa Hyundai Motorsport din Alzeanu lucreaza in mod constant pentru a adapta i20 WRC, prin urmare, testele ne-au oferit oportunitatea de a verifica anumite componente tehnice precum suspensiile si sistemul de transmisie. Comparativ cu probele desfasurate pe asfalt, la aceasta etapa am inregistrat rezultate mult mai bune.

De asemenea, echipa a definitivat ultimele detalii legate de proiect, stabilind urmatorii pasi ai programului de testare.

Nandan a detaliat: „Volumul de munca este ridicat, iar timpul este limitat, dar dispunem de o echipa consolidata. Testul pe macadam reprezinta o etapa importanta in evolutia proiectului, dar mai sunt si alte actiuni programate inainte de debutul de la Monte Carlo. Pana in prezent, ne-am indeplinit toate obiectivele si sunt multumit de efortul celor implicati. Asteptam cu nerabdare urmatorul pas.”