Hyundai i30 N a castigat „Sport Auto Award’’

Hyundai i30 N a castigat „Sport Auto Award’’

HYUNDAI I30 N A CASTIGAT „SPORT AUTO AWARD’’Hyundai i30 N a obtinut „Sport Auto Award’’ pentru al doilea an consecutiv. Modelul a fost desemnat castigator in cadrul categoriei „Production cars compact class up to 35,000 Euro”.

„i30 N este primul model de inalta performanta al gamei, care a fost dezvoltat avand la baza experienta Hyundai dobandita in lumea sporturilor cu motor”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product - Hyundai Motor Europe. „Aceasta poveste de succes a inceput in urma cu trei ani, la lansare. Primele 100 de unitati s-au vandut in Germania in doua zile.”

In cadrul premiilor acordate de revista „Sport Auto”, cititorii sunt cei care aleg castigatorii. Hyundai i30 N – versiunea „Performance” a obtinut 66% din numarul total de voturi. In 2020, cel de-al 28-lea an in care se acorda acest titlu, au fost nominalizate 230 de modele din categoria „Sport”, care au fost votate de catre aproximativ 13.000 de persoane.

Lansat in anul 2017, primul model al diviziei de performanta Hyundai N a fost vandut pe piata europeana in peste 25.000 de exemplare. Noul i30 N continua povestea de succes, beneficiind acum de un design modificat, de un tren de rulare actualizat, cat si de componente mai usoare, care contribuie la imbunatatirea agilitatii si a manevrabilitatii.

Noul i30 N - Performance ofera o putere de 280 CP si un cuplu de 392 Nm, accelerand de la 0 la 100 km/ h in 5,9 sec. Motorul turbo de 2 litri poate fi cuplat la o transmisie manuala cu 6 trepte (6 MT) sau la noua transmisie N DCT - 8 trepte si dublu ambreiaj umed. In varianta standard, noul i30 N cu 6 MT dezvolta o putere maxima de 250 CP si un cuplu maxim de 353 Nm. Noile echipamente pentru siguranta activa si pentru asistenta, cum ar fi sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare si sistemul de monitorizare a unghiului mort, sporesc atractivitatea noii versiuni.