Hyundai i30 N TCR va fi testat in cursa de 24 de ore de la Misano

Hyundai i30 N TCR va fi testat in cursa de 24 de ore de la Misano

Primul model Hyundai Motorsport dezvoltat pentru cursele pe circuit va avea debutul oficial in luna iulie 2017. i30 N TCR va fi testat in cadrul Touring Car Endurance Series, la cursa de 24 de ore de la Misano, Italia, care se va desfasura in perioada 7 – 9 iulie 2017.

Dupa probele din Spania si Italia, derulate cu succes, modelul va fi prezent la Misano, la invitatia organizatorilor cursei, dar si a sponsorului oficial Hankook. Inscrierea in competitie a fost realizata cu numele oficial "Hyundai i30 N TCR".

Autovehiculul, care prefigureaza gama de inalta performanta N, va fi supus unor teste extinse, pentru a oferi clientilor cel mai bun pachet competitional incepand cu luna decembrie, atunci cand sunt programate primele livrari. Echipa va parcurge sesiuni mai lungi, pentru a descoperi care este gradul de uzura al pneurilor si franelor in conditiile unei curse de anduranta. Mai mult, rularea pe timp de noapte ofera posibilitatea de a verifica farurile, inginerii Hyundai avand ocazia de a analiza totodata reactiile in conditii de temperaturi scazute, dar si a schimbarilor permanente care au loc pe circuit, in cadrul unei curse de 24 de ore.

i30 N TCR va fi incadrat in categoria GT4, avand in vedere ca nu este inca omologat. Motorul de 2.0 litri turbo inregistreaza deja mai multe sesiuni de teste pe bancul de probe, la Centrul Global de Dezvoltare Hyundai din Coreea de Sud, unde a rulat peste 40 de ore.

„Sa luam startul in cursa de 24 de ore de la Misano cu Hyundai i30 N TCR reprezinta o oportunitate. Testele in regim de cursa, pe un circuit in care conditiile se schimba permanent, ne vor permite sa acumulam informatii importante”a declarat Andrea Adamo, Customer Racing Manager al Hyundai Motorsport.