Hyundai a inaugurat prima statie de alimentare cu hidrogen in Germania

Hyundai a inaugurat prima statie de alimentare cu hidrogen in Germania
  • Centrul de realimentare este instalat si operat de Air Liquide
  • Avand la baza proiectul Clean Energy Partnership, Hyundai impreuna cu alte companii din industrie ofera mobilitate cu emisii zero

Hyundai Motor si Air Liquide au inaugurat o statie publica de reincarcare cu hidrogen la sediul european din Offenbach, Germania. Datorita tehnologiei dezvoltate de Air Liquide, posesorii vor avea posibilitatea de a alimenta autovehiculele electrice la capacitate maxima in doar trei minute. Lansarea continua cooperarea dintre liderii industriei, prin intermediul programului Clean Energy Partnership (CEP). Aceasta lansare marcheaza o etapa importanta in dezvoltarea infrastructurii cu hidrogen.

CEP reprezinta o initiativa comuna a guvernului si a industriei auto, gestionata de Ministerul German al Transporturilor si Infrastructurii Digitale. Constructia si mentenanta statiei este sponsorizata de Minister cu suma de 1 milion de euro.

„Odata cu aceasta lansare, devenim primul producator auto care inaugureaza o unitate de realimentare cu hidrogen pentru public”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.„Proiectul continua angajamentul marcii de protejare a mediului inconjurator, prin dezvoltarea de autovehicule fuel cell cu emisii zero. In plus, Hyundai este prima companie la nivel mondial care produce in serie si comercializeaza un model pe baza de pila de combustibil – ix35 Fuel Cell”.

Alimentarea a 30 de autovehicule pe zi

Centrul de alimentare Air Liquide reduce timpul de reincarcare la minimum, permitand totodata utilizarea intregii capacitati a rezervorului autovehiculului. In plus, productia zilnica a statiei este de 200 de kilograme de hidrogen, disponibil pentru aproximativ 30 de vehicule.

Reducerea emisiilor de noxe cu 80%

Programul Clean Energy Partnership (CEP) a fost fondat in 2002 pentru a promova tehnologia pe baza de hidrogen, contribuind la atingerea obiectivului Uniunii Europene de reducere a emisiilor de noxe cu 80%, pana in anul 2050. Douazeci de companii, printre care Hyundai Motor si Air Liquide, active in productia de autovehicule fuel cell, hidrogen, precum si in infrastructura si transportul public participa la dezvoltarea mobilitatii cu emisii zero.

„Suntem incantati ca putem contribui la reducerea emisiilor de noxe alaturi de Air Liquide”,a adaugat Schmid.„Acest proiect, alaturi de noua linie de productie, demonstreaza angajamentul Hyundai in privinta inovatiei. Prin intermediul modelelor Ioniq si ix35 Fuel Cell, Hyundai este singurul producator auto la nivel mondial care ofera patru versiuni de autovehicule electrice”.