Hyundai INSTER - design distinctiv, autonomie de referinta in segment

Hyundai INSTER - design distinctiv, autonomie de referinta in segment

Hyundai Motor Company a prezentat astazi, in cadrul Salonului International de Mobilitate de la Busan, noul EV subcompact de clasa A. INSTER1 dispune de un design futurist, interior spatios si ofera o autonomie de referinta in segment (pana la 355 km)2.

Design remarcabil si caracteristici distinctive

INSTER reflecta evolutia fata de modelul CASPER (alimentat cu benzina), lansat in anul 2021, pentru piata din Coreea. Noul autovehicul ofera manevrabilitate, functionalitate si flexibilitate imbunatatite, datorita interiorului spatios si volumului extins al portbagajului.

„Odata cu INSTER, perceptia despre SUV-urile de clasa mica se schimba, acestea devenind o optiune atragatoare pentru publicul global”, a declarat Simon Loasby, Senior Vice President and Head of the Hyundai Design Center. „INSTER se remarca prin designul distinctiv si interiorul centrat pe client.”

Autovehiculul se distinge prin profilul robust (specific unui SUV de mici dimensiuni), suprafetele fluide, barele de protectie puternic conturate, dar si prin semnatura luminoasa cu detalii specifice temei Parametric Pixels. In functie de varianta de echipare, INSTER este disponibil cu jante din otel de 15 inchi/ din aliaj de 15/ 17 inchi, dar si cu faruri cu LED sau plafon in doua tonuri (optional).

Habitaclu spatios

Desi dispune de dimensiuni compacte, interiorul modelului este spatios. Toate scaunele pot fi rabatate – inclusiv cel al conducatorului auto – pentru mai multa flexibilitate. De asemenea, clientii pot beneficia de o configuratie optionala pentru scaunele frontale, precum si de scaune fata si volan incalzite. Bancheta din spate poate fi rabatata in raport 50:50.

INSTER dispune de un instrumentar digital de 10,25 inchi, respectiv de un ecran central de 10,25 inchi. Sistemul de navigatie si suportul pentru incarcare wireless sunt integrate in consola centrala, proiectata pentru a amplifica senzatia de spatialitate. Tema Parametric Pixels este prezenta si in habitaclu, grafica volanului accentuand aspectul high-tech.

Atat la interior, cat si la exterior sunt utilizate materiale sustenabile (anvelope si plastic reciclate; stofa din bio-polipropilena, extrasa din trestie de zahar).

Incarcare rapida si autonomie de referinta in segment

In versiunea standard, modelul este disponibil cu baterie de 42 kWh, iar optional, cu baterie de 49 kWh. Ambele variante sunt echipate cu un singur motor, care dezvolta 71,1 kW (97 CP) in varianta standard, respectiv 84,5 kW (115 CP) pentru versiunea cu baterie de 49 kWh (ambele versiuni dezvolta cuplu de 147 Nm).

Cu o autonomie de pana la 355 km (WLTP; versiunea cu baterie de 49 kWh)3, INSTER redefineste posibilitatile de utilizare a unui autovehicul electric urban, oferind flexibilitate impresionanta, cu un consum de energie estimat de pana la 15,3 kWh/ 100 km (WLTP)4.

Bateria poate fi incarcata de la 10 la 80% in aproximativ 30 de min (statie de incarcare DC - 120 kW). Totodata, in echiparea standard este disponibil un incarcator la bord de 11 kW, respectiv un sistem de incalzire a bateriei si o pompa de caldura de inalta eficienta. Functia V2L permite alimentarea dispozitivelor precum biciclete electrice, scutere si echipamente de camping (110 V/ 220 V), respectiv incarcarea bidirectionala fara utilizarea unor echipamente suplimentare.

Tehnologii avansate

INSTER ofera o gama variata de functii avansate pentru siguranta, asistenta si confortul conducatorului auto: sistem de iluminare ambientala cu 64 de culori, instrumentar digital, plafon panoramic, Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC), dar si un pachet cuprinzator de tehnologii pentru siguranta. Printre acestea se numara: Surround View Monitor (SVM); Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R); Blind-spot View Monitor (BVM); Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5); Lane Keeping Assist (LKA); Lane Following Assist (LFA); Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA); Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA); Safety Exit Warning (SEW); Smart Cruise Control (SCC) w/ Stop & Go; Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5); Intelligent Speed Limit Assist (ISLA); Driver Attention Warning (DAW); High Beam Assist (HBA); Leading Vehicle Departure Alert (LVDA); Rear Occupant Alert (ROA).

Lansarea globala

INSTER va fi lansat in aceasta vara in Coreea, iar ulterior in Europa, Orientul Mijlociu si Asia Pacific. Totodata, in viitor, urmeaza a fi lansata si versiunea INSTER CROSS, caracterizata printr-un design mai robust, pentru experiente cat mai aproape de natura. Mai multe detalii vor fi prezentate ulterior.

Specificatii Hyundai INSTER*

Dimensiuni (mm)

Lungime: 3.825; ampatament: 2.580; latime: 1.610; inaltime: 1.575.

Spatiu pentru cap (mm)

fata: 1.028 (cu trapa pentru plafon: 987)/ spate: 982

Spatiu pentru picioare (mm)

fata: 1.050/ spate: 885

Volum portbagaj (VDA)

280 litri (pana la 351 litri cu bancheta din spate rabatata)

Anvelope

205/ 45 R17

Jante

jante din aliaj de 17/ 15 inchi; jante din otel de 15 inchi

Baterie

42 kWh (Standard Range); 49 kWh (Long Range)

Tensiune

266 V (Standard Range); 310 V (Long Range)

Putere maxima

71,1 kW & 97 CP (Standard Range); 84,5 kW & 115 CP (Long Range)

Viteza maxima

140 km/ h (Standard Range); 150 km/ h (Long Range)

0 - 100 km/ h (s)

11,7 (Standard Range); 10,6 (Long Range)

Autonomie (WLTP)

300 km (Standard Range)

355 km (Long Range; jante de 15 inchi)

Consum estimat

15,3 kWh/ 100 km (versiunea cu jante de 15 inchi)

AC OBC

11 kW (std)

Incarcare AC (putere OBC)

4 ore (16 A; Standard Range)

4 ore & 35 min (16 A; Long Range)

Incarcare rapida (10 - 80%)

30 min (ambele versiuni, statii DC - 120 kW)

Sisteme ADAS 

Surround View Monitor (SVM), Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R), Blind-spot View Monitor (BVM), Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5), Lane Keeping Assist (LKA), Lane Following Assist (LFA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Safe Exit Warning (SEW), Smart Cruise Control (SCC) w/ Stop & Go, Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), Rear Occupant Alert (ROA), Parking Distance Warning (PDW) Front & Rear, Rear View Monitor (RVM).

Culori exterior

Atlas White*, Tomboy Khaki*, Bijarim Khaki Matte, Unbleached Ivory, Sienna Orange Metallic*, Aero Silver Matte*, Dusk Blue Matte, Abyss Black Pearl, Buttercream Yellow Pearl

*Disponibile in doua tonuri, cu plafon negru contrastant

Culori interior 

Black; Khaki Brown; Newtro Beige

*Specificatiile se bazeaza pe modelul Hyundai INSTER pentru Europa. Caracteristicile autovehiculului pot varia in functie de tara/ regiune.


1INSTER este denumit CASPER Electric in Coreea. 

2Autonomie de 355 km (conform WLTP) pentru versiunea cu baterie de 49 kWh si jante de 15 inchi. 

3Cu jante de 15 inchi 

4Cu jante de 15 inchi