Hyundai investeste in dezvoltarea solutiilor de inteligenta artificiala

Hyundai investeste in dezvoltarea solutiilor de inteligenta artificiala

Dupa noutatile anuntate la inceputul acestui an la Targul International de Electronice (CES) 2018, Hyundai a incheiat noi parteneriate in domeniul tehnologiei - companii de top din China care folosesc si dezvolta inteligenta artificiala (AI), obiectivul fiind de a dezvolta conectivitatea autonoma in industria auto.

Pentru a imbunatati experienta clientilor, dar si pentru a raspunde nevoilor socioculturale, Hyundai a format un parteneriat strategic cu start-up-ul DeepGlint, lider in China in ceea ce priveste dezvoltarea solutiilor de AI, pentru domeniile securitate si transporturi. Noua asociere va permite Hyundai sa implementeze inteligenta artificiala, pentru a obtine avantaje competitive in productie, robotica, vanzari, dar si in relatia cu potentialii clienti. Tehnologia AI va fi utilizata in domeniul afacerilor, pentru a imbunatati calitatea produselor, dar si experienta clientilor, creand in acelasi timp un mediu de condus mult mai sigur.

„Pentru a transforma viziunea noastra in realitate vom colabora cu cele mai creative si dezvoltate companii din industrii diferite. Suntem deschisi la parteneriate, iar China este tara in care vedem cele mai multe oportunitati pentru solutiile revolutionare care vor creiona viitorul”, a declarat Euisun Chung, Vicepresedinte Hyundai Motor Company.

„Avem incredere ca inteligenta artificala nu va contribui doar la dezvoltarea unor produse, ci, mult mai important, va contribui la dezvoltarea intregii societati”,a adaugat Dr. Yong Zhao, CEO DeepGlint.

In cadrul CES ASIA 2018, Hyundai a anuntat si colaborarea cu Baidu, lider global in ceea ce priveste tehnologia de comunicare a informatiilor (ICT). Constructori auto, companii ICT, start-up-uri si oameni de stiinta participa in cadrul proiectului Apollo, initiat de Baidu, pentru a dezvolta impreuna tehnologiile care sa permita condusul autonom.

„Obiectivul nostru este de a oferi mai mult decat un mijloc de transport, de a oferi o experienta de condus autonom, care sa asigure clientilor libertate atat in spatiu, cat si in timp”,a declarat Jin-woo Lee, Vicepresedintele Centrului de Dezvoltare pentru Condus Autonom Hyundai.

„Colaborarea cu Hyundai a demarat inca din 2015, iar acum parteneriatul nostru a fost consolidat printr-o implicare si mai activa, care sa ne ajute sa dezvoltam tehnologiile pentru un condus autonom in siguranta”, a adaugat Gu Weihao, Director General al Baidu.

O societate bazata pe hidrogen a fost una dintre principale teme Hyundai de la CES ASIA 2018, cu aceasta ocazie fiind prezentata tehnologia fuel cell, inclusiv noul Nexo.

Hyundai a fost prima companie care a comercializat vehicule electrice fuel cell in anul 2013, odata cu lansarea modelului ix35 Fuel Cell. In martie 2018 a fost dezvaluit Nexo, primul „future utility vehicle” produs de Hyundai, care inglobeaza cea mai avansata tehnologie a marcii in randul gamei de vehicule ecologice.

Nexo ofera toate beneficiile in termeni de eficienta, fara a sacrifica performanta. Autovehiculul combina caracterul practic cu tehnologia avansata, functiile extinse de asistenta la condus si designul atragator. Noua platforma integreaza trei rezervoare identice de 52,2 litri si o capacitate totala de stocare a combustibilului superioara, realimentarea cu hidrogen necesitand doar cinci minute. Modul de dispunere a celor trei rezervoare de combustil (primul sistem din lume de acest tip) permite o utilizare mai eficienta a spatiului. In plus, ampatamentul a crescut cu 150 mm fata de cel al modelului ix35 Fuel Cell, ajungand, astfel, la cel mai mare spatiu interior pentru un vehicul electric fuel cell, cu o capacitate a portbagajului de 461 litri (VDA)

Filtrele de aer instalate pe Nexo au un grad de purificare a aerului de 99,9%. In aceste conditii, o simpla plimbare cu Nexo, un vehicul cu emisii zero, poate avea un impact semnificativ asupra mediului inconjurator.

Tot in cadrul CES ASIA 2018, Hyundai a prezentat „Casa Fuel Cell”, vizitatorii au avut ocazia de a observa cum functioneaza sistemul de control al energiei si de purificare a aerului intr-o utilizare cotidiana.