Hyundai Ioniq Plug-in la Salonul Auto de la Geneva, inaintea debutului pe piata din Europa

Hyundai Ioniq Plug-in la Salonul Auto de la Geneva, inaintea debutului pe piata din Europa

Hyundai prezinta gama Ioniq in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2017, cu accent pe ultima versiune care va fi lansata in Europa incepand cu a doua parte a anului curent. Ioniq face parte din strategia Hyundai la nivel mondial, care sustine lansarea a 14 autovehicule cu emisii reduse pana in anul 2020, printre care cinci vehicule hibride, patru plug-in hibride, patru electrice si un model pe baza de pila de combustie.

„Plug-in se alatura versiunilor hibrid si electric, completand familia Ioniq. Clientii au astfel posibilitatea de a opta intre trei tipuri de motorizari electrice, fara a face compromisuri in privinta designului si a caracteristicilor de conectivitate”,a declarat Jochen Sengpiehl, Marketing Vicepresedinte al Hyundai Motor Europa.

Inca de la lansare, care a avut loc in a doua jumatate a anului 2016, Ioniq a castigat treisprezece distinctii in Europa, printre care mai multe titluri „Masina Anului” in intreaga regiune, un premiu Red Dot Design 2016, precum si calificativul de cinci stele de siguranta la testele Euro NCAP.

Versiunea Ioniq Plug-in

Ioniq Plug-in dispune de un nou propulsor Kappa 1.6 litri pe benzina, in patru cilindri, cu injectie directa, care ofera cel mai ridicat randament termic din clasa (40%), o putere de 105 CP si un cuplu maxim de 147 Nm. Motorul electric dezvolta 45 kW (61 CP) si este alimentat de bateria litiu-ion polimer de 8,9 kWh. Conducatorul auto poate rula in oras aproximativ 63 de kilometri in modul pur electric. Conform NEDC, in regim combinat se obtin emisii de CO2 de 26 g/ km* si un consum de combustibil de 1,1 l/ 100 km*.

Manevrabilitate si sisteme de siguranta

Ioniq Plug-in a fost proiectat pentru optimizarea dinamicii si a confortului la rulare. In acest sens, transmisia automata in sase trepte cu dublu ambreiaj contribuie la imbunatatirea placerii de a conduce, sporind in acelasi timp eficienta.

Noul model beneficiaza de dotari avansate de siguranta, printre care sistemul autonom de franare la detectarea pietonilor (AEB), sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), precum si sistemul de alerta a traficului din spate la deplasarea in marsarier (RCTA) si functia de pilot automat.

In ceea ce priveste siguranta pasiva, structura caroseriei incorporeaza in proportie de 53% otel de inalta rezistenta. Sasiul beneficiaza de o rigiditate superioara pentru manevrabilitate, un grad ridicat de absorbtie a energiei de impact, cu deformare minima, cu scopul de a oferi protectie sporita pasagerilor in cazul unui accident.

Design elegant si elemente aerodinamice

La exterior, luminile de zi cu tehnologie LED, cu accente albastre sau argintii, sunt incadrate de grila hexagonala. Designul aerodinamic permite obtinerea unui coeficient remarcabil de numai 0,24 Cd.

Sisteme de conectivitate

Pentru a veni in intampinarea clientilor cu un stil de viata dinamic, modelul Ioniq dispune de un ecran de 8 inchi, care integreaza elemente de conectivitate, precum Apple CarPlay, Android Auto, la care se adauga sistemul wireless de incarcare a telefonului mobil, serviciile Live si Lifetime MapCare**, pentru actualizarea anuala a hartilor si sistemului software.

In plus, Ioniq dispune de bord cu ecran TFT de 7 inchi, cu o rezolutie inalta de 1.280x720 pixeli, care ofera informatii despre viteza, mod de rulare, navigatie sau starea bateriei.

Ioniq Hibrid

Motorul electric al modelului Ioniq Hibrid dezvolta 32 kW (43.5 CP), iar cuplul maxim este de 170 Nm. Acesta este alimentat de o baterie litiu-ion polimer cu o capacitate de 1.56 kWh, pozitionata sub bancheta spate. Impreuna cu propulsorul 1.6 GDi, puterea totala ajunge la 103.6 kW (141 CP)/ 265 Nm, cu o viteza maxima de 185 km/ h si emisii mixte de CO2 de 79 g/ km.

Ioniq Electric

Modelul Ioniq Electric ofera autonomie de peste 280 km, un cuplu de 295 Nm si zero emisii, cu ajutorul bateriei litiu-ion polimer de 28 kWh (conform NEDC). Aceasta versiune este echipata cu propulsor electric de 88 kW (120 CP), care transmite puterea la roti prin intermendiul unui reductor cu raport fix, asigurand viteza maxima de 165 km/ h.

Garantie de 200.000 de kilometri pentru baterie

Pe langa garantia de cinci ani fara limita de kilometri, clientii care opteaza pentru noul Ioniq beneficiaza de un pachet care include opt ani garantie/ 200.000 de kilometri pentru bateria de inalta tensiune.

*Consumul de combustibil, emisiile de CO2, precum si detaliile tehnice sunt provizorii si nu au fost inca omologate.

** Lifetime MapCareTM reprezinta termenul comercial utilizat pentru abonamentul Hyundai la serviciile MapCareTM, prin intermediul caruia sunt furnizate actualizari anuale ale hartilor pentru autovehiculele eligibile, pentru o perioada de minimum zece ani de la incheierea procesului de productie.