Hyundai ix20 a obtinut punctajul maxim de 5 stele la testele Euro NCap

Hyundai ix20 a obtinut punctajul maxim de 5 stele la testele Euro NCap

HYUNDAI IX20 A OBTINUT PUNCTAJUL MAXIM DE 5 STELE LA TESTELE EURO NCAP


Hyundai ix20, noul MPV din segmentul B al marcii, a obtinut punctajul maxim de 5 stele la testele Euro NCAP - organizatie independenta care se ocupa cu evaluarea nivelului de siguranta al vehiculelor disponibile pe piata europeana. Acest rezultat atesta faptul ca modelul ix20 este unul dintre cele mai sigure vehicule din segmentul sau si unul dintre putinele care au reusit sa obtina 5 stele.

ix20 este al patrulea model consecutiv al marcii Hyundai care a atins punctajul maxim in cadrul evaluarilor riguroase conduse de Euro NCAP, reusind sa se bucure de acelasi succes ca si modelul de clasa mica i20, modelul hatchback compact i30 si ix35 - SUV de clasa C.

Noul MPV Hyundai ix20 a obtinut cel mai mare scor din clasa sa, 85% in cadrul categoriei „protectia copiilor”, avand rezultate foarte bune atat la testele pentru pasageri in varsta de 18 luni, cat si la cele pentru pasageri in varsta de 3 ani. In categoriile de „protectia adultilor” si „protectie a pietonilor”, modelul ix20 a obtinut un punctaj de 89%, respectiv 64%.

Sistemul electronic de stabilitate si avertizarea sonora pentru lipsa purtarii centurilor de siguranta au contribuit la obtinerea punctajului de 71% pentru categoria „echipamente de siguranta”. Datorita programului Hyundai de imbunatatire a nivelului de siguranta, ix20 a obtinut punctaj maxim in cadrul testelor de „impact lateral”, oferind protectie eficienta si in cazul unui impact din spate.

„Obtinerea celor 5 stele pentru modelul ix20 demonstreaza inca o data atentia pe care Hyundai o acorda nivelului de siguranta al pasagerilor sai. Adaugand un pachet foarte generos de dotari standard, o gama de motoare eficiente si certitudinea oferita de garantia „Five Year Triple Care”, obtinem un vehicul extrem de atractiv”, a declarat Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europe.

Inca de la lansarea sa pe piata europeana, in noiembrie 2010, ix20 s-a dovedit a fi foarte popular in Europa, Hyundai inregistrand aproape 32.000 de comenzi pentru acest model pana la sfarsitul lunii trecute.