Hyundai ix35 Fuel Cell a inregistrat un nou record de viteza

Hyundai ix35 Fuel Cell a inregistrat un nou record de viteza

Hyundai ix35 Fuel Cell a inregistrat un nou record de viteza de 170 km/ h. Traseul desfasurat din Bergen, Norvegia pana la Bolzano, Italia a fost parcurs pe durata a cinci zile, pe o distanta de 2.500 de kilometri.

Traseul a reprezentat cea mai lunga calatorie realizata cu un model fuel cell in Europa, cu aceasta ocazie fiind stabilite noi performante prin intermediul modelelor pe baza de pila de combustibil. Autovehiculul a trecut prin Danemarca, Germania si Austria, inainte de a ajunge la destinatia finala, Bolzano, locul inaugurarii primei statii de reincarcare cu hidrogen din Italia. Pentru parcurgerea distantei, alimentarea modelului ix35 a fost realizata prin intermediul statiilor existente.

„Hyundai continua dezvoltarea in domeniul sustenabilitatii, prin intermediul modelelor gamei. Cele mai recente activitati desfasurate demonstreaza avantajele practice ale autovehiculelor pe baza de pila de combustibil, care reprezinta viitorul mobilitatii”a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.   

ix35 Fuel Cell este primul model pe baza de pila de combustibil produs in serie si comercializat, reprezentand o parte esentiala a viziunii marcii de a deveni lider in ceea ce priveste proiectarea de autovehicule cu emisii zero pana in anul 2020. In prezent, 300 de unitati pot fi intalnite pe drumurile europene din 12 tari. Modelul poate parcurge aproximativ 600 de kilometri cu un singur plin de hidrogen, fiind comparat in mod favorabil cu o unitate alimentata conventional. ix35 Fuel Cell se alatura Santa Fe FCEV, lansata in anul 2000, Tucson FCEV, in 2004 si ix35 FCEV, in 2012. In plus, odata cu noul Ioniq, producatorul auto prezinta primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare: hibrid, plug-in hibrid si electric.

Totodata, Hyundai sustine primul serviciu de utilizare in comun a autovehiculelor (car-sharing), care va pune la dispozitia clientilor modele cu emisii zero, pe baza de pila de combustibil. Programul urmeaza a fi lansat in vara acestui an. In plus, in anul 2015 producatorul auto a livrat cinci autovehicule ix35 Fuel Cell unei companii start-up de taxi - Société du Taxi Electrique Parisien (STEP) din Paris. Aceasta actiune a coincis cu inaugurarea primei statii de alimentare cu hidrogen din capitala Frantei. UE a stabilit o harta privind dezvoltarea unei retele pan-europene a centrelor de alimentare alternativa. In acest sens, in Germania este planificata functionarea a aproximativ 400 de puncte de reincarcare cu hidrogen pana in anul 2023. Constructorii auto, printre care si Hyundai, si-au aratat suportul pentru sustinerea acestei initiative, pregatind astfel piata pentru productia in masa a vehiculelor fuel cell pe baza de hidrogen.