Hyundai a livrat o flota de 50 de unitati primei companii care ofera servicii de car sharing (utilizare in comun) pe baza de autovehicule fuel cell

Hyundai a livrat o flota de 50 de unitati primei companii care ofera servicii de car sharing (utilizare in comun) pe baza de autovehicule fuel cell
  • Aceasta reprezinta cea mai mare flota de autovehicule fuel cell, cu emisii zero, condusa de un singur operator
  • BeeZero este primul serviciu de car sharing care utilizeaza exclusiv tehnologia pe baza de hidrogen

Hyundai a oferit 50 de unitati electrice ix35 Fuel Cell companiei Linde. Ceremonia de predare, la care au participat reprezentanti ai Linde, Hyundai Motor Europe si Hyundai Motor Company, s-a desfasurat la Pullach, in apropiere de München. Cu aceasta ocazie, se pun bazele primului serviciu de car sharing care va utiliza modele cu emisii zero, pe baza de pila de combustibil. Programul, denumit BeeZero, va fi lansat in vara acestui an.

„Odata cu livrarea celei mai mari flote de autovehicule pe baza de pila de combustibil, aceasta tehnologie sustenabila devine mai accesibila pentru toata lumea”,a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

„Autovehiculele fuel cell au un rol foarte important in ceea ce priveste mobilitatea in viitor. Alaturi de clientii nostri dorim sa obtinem cat mai multe informatii utile ca urmare a utilizarii zilnice. Obiectivul programului BeeZero este dezvoltarea tehnologiilor pe baza de hidrogen si a unei infrastructuri dedicate”,a adaugat Dr Christian Bruch, membru al Executive Board Linde AG.

600 de kilometri cu un singur plin

Flota de 50 de unitati va fi disponibila in centrul orasului München si, de asemenea, in zonele Schwabing, Haidhausen, Au si Glockenbachviertel. Asemeni serviciilor conventionale de car sharing, autovehiculele pot fi rezervate on-line sau prin intermediul unei aplicatii dedicate telefoanelor de tip smart. Hyundai ix35 Fuel Cell poate parcurge aproximativ 600 de kilometri cu un singur plin de hidrogen, fiind ideal si pentru calatorii mai lungi, nu numai pentru curse scurte prin oras.

Lider in mobilitatea electrica

ix35 Fuel Cell este primul autovehicul pe baza de pila de combustibil produs in masa si comercializat. In prezent, 300 de unitati pot fi intalnite pe drumurile europene din 12 tari. In plus, prin intermediul lansarii noului Ioniq, Hyundai prezinta primul model din lume disponibil in trei variante de propulsoare: hibrid, plug-in hibrid si electric.