Hyundai Motor dezvaluie noua generatie i10, fabricata pentru Europa

Hyundai Motor dezvaluie noua generatie i10, fabricata pentru Europa

HYUNDAI MOTOR DEZVALUIE NOUA GENERATIE I10, FABRICATA PENTRU EUROPA


  • Noua generatie i10 prezinta elemente de confort si siguranta, asemenea modelelor din segmentele superioare, dispunand de cel mai bun spatiu din clasa sa
  • Exteriorul dinamic si interiorul versatil redefinesc experienta de condus
  • Proiectat, dezvoltat si produs in Europa, pentru clientii europeni

Hyundai Motor Europa a dezvaluit prima fotografie a noii generatii i10, cel mai recent model european al producatorului. Lansat pe piata la cinci ani dupa versiunea anterioara, noul i10 reprezinta o evolutie semnificativa pentru Hyundai in clasa A. Acesta dispune de caracteristici si dotari care se regasesc la segmentele superioare. Elemente precum nivelul inalt de echipare, spatiul si functionalitatea, design-ul elegant, dinamica echilibrata si buna antifonare a habitaclului impun o noua directie a valorilor Hyundai.

Noul i10 ofera un nivel inalt de confort si siguranta, dar si dotari care se regasesc la clasele superioare. Printre acestea se numara: aerul conditionat automat, volanul imbracat in piele cu incalzire si pilotul automat cu limitare de viteza. Totodata, sistemul de control al stabilitatii si airbag-ul tip cortina sunt incluse in dotarile standard.

Comparativ cu modelul anterior, noul i10 este mai lung (+80 mm), mai lat (+65 mm) si mai putin inalt (-50 mm). De asemenea, ofera cel mai generos spatiu de depozitare si spatiu pentru picioare din clasa sa, pasagerii beneficiind de 1.890 mm. Capacitatea portbagajului a fost extinsa cu peste 10%, oferind 252 litri cu bancheta din spate in pozitie normala.

i10 are la baza o noua platforma cu un ampatament cu 5 mm mai lung. Amortizoarele spate au fost repozitionate pentru a asigura controlul mai facil al rotilor pe toate suprafetele de drum. Imbunatatirile aduse noului i10 ofera o dinamica de condus superioara si un nivel de zgomot redus – atribute ce se regasesc la modelele de clasa B.

Echipa de design Hyundai din Europa, condusa de catre Thomas Bürkle, a proiectat o forma dinamica utilizand elemente ale conceptului „sculptura fluida”, evidentiind noile dimensiuni atletice ale masinii. Exteriorul rafinat este completat de un interior versatil care dispune de materiale de inalta calitate.

Allan Rushforth, Senior Vice Presedinte si COO al Hyundai Motor Europa, a declarat: „Noua generatie i10 reprezinta inca un pas important in evolutia Hyundai. Fiecare element a fost creat si dezvoltat pentru a raspunde cerintelor si necesitatilor clientilor europeni. Noul i10 ilustreaza valorile Hyundai, oferind un nivel inalt de echipare si functionalitate – elemente pe care clientii doresc sa le regaseasca la un model din acest segment.”

95% dintre unitatile Hyundai sunt comercializate in Europa, iar noua generatie i10 a fost dezvoltata si proiectata la Centrul Tehnic Hyundai Motor din Rüsselsheim, Germania. Noul i10 devine primul model Hyundai de clasa A, fabricat in Europa.

Productia noului i10 va demara in luna septembrie a anului curent, la fabrica Hyundai din Izmit, Turcia. Aici este produs si modelul de clasa B – noul i20, iar capacitatea anuala a uzinei va creste pana la 200.000 unitati, ca urmare a investitiei in infrastructura efectuata in regiune. Odata cu lansarea noului i10, 90% dintre modelele Hyundai comercializate in Europa vor fi construite pe continent.

Informatii suplimentare despre noua generatie i10 vor fi furnizate in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt IAA, din luna septembrie 2013, atunci cand va avea loc lansarea oficiala.