Hyundai Motor Group & Rolls-Royce - parteneriat pentru dezvoltarea de solutii durabile

Hyundai Motor Group & Rolls-Royce - parteneriat pentru dezvoltarea de solutii durabile

Hyundai Motor Group anunta parteneriatul cu Rolls-Royce, care are ca obiectiv introducerea propulsiei 100% electrice si a tehnologiei fuel cell pe piata Advanced Air Mobility (AAM). Prin intermediul acestei asocieri va fi valorificata expertiza fiecarei companii - in domeniul aviatiei (Rolls-Royce), respectiv in tehnologia fuel cell (Hyundai). 

Obiectivele strategice ale parteneriatului Rolls-Royce - Hyundai Motor Group sunt:

• colaborarea pentru dezvoltarea tehnologiei si a cerintelor sistemelor de propulsie pentru Divizia Hyundai AAM;

• colaborarea pentru industrializarea sistemelor de propulsie Rolls-Royce pentru piata AAM;

• dezvoltarea sistemelor de propulsie electrica cu hidrogen, ca sursa de energie pentru platformele Hyundai Regional Air Mobility (RAM);

• colaborarea pentru introducerea pe piata a unui sistem comun de propulsie fuel cell pe piata extinsa AAM;

• organizarea unei serii de demonstratii cu avioane fuel cell pana in 2025.

„Ne bucuram sa colaboram cu Rolls-Royce pentru a valorifica expertiza in domeniul aviatiei si certificarii, cu scopul de a accelera dezvoltarea sistemelor de propulsie cu celule de combustibil pe baza de hidrogen. Hyundai a livrat cu succes sisteme fuel cell la nivel mondial, iar acum exploreaza fezabilitatea tehnologiilor de propulsie electrificate si alimentate cu hidrogen pentru integrarea aerospatiala. Consideram ca aceasta este tehnologia cheie pentru a sprijini obiectivul industriei aviatice globale - de a ajunge la zero emisii pana in anul 2050”, a declarat Jaiwon Shin, President - Hyundai Motor Group.

„Suntem incantati sa colaboram cu Hyundai Motor Group, parteneriatul oferind oportunitatea de a valorifica si de a consolida expertiza fiecarei companii – din sectorul aerospatial, respectiv din cel auto. Piata AAM ofera un potential comercial important, iar aceasta colaborare sustine obiectivul nostru comun - de a deschide calea in sectorul AAM. De asemenea, parteneriatul ofera o alta perspectiva asupra rolului Rolls-Royce de a furniza solutii durabile pentru pasageri, precum si de a ajunge la zero emisii pana in anul 2050”, a declarat Rob Watson, President, Rolls-Royce Electrical.

Hyundai va colabora cu Rolls-Royce pentru a implementa tehnologia fuel cell, sistemele de stocare si infrastructura pe pietele aerospatiale, dar si pentru a contribui la dezvoltarea acestei tehnologii pentru autovehiculele Hyundai RAM si pentru sistemele de propulsie electrificata ale Rolls-Royce.

La inceputul acestui an, Hyundai Motor Group a dezvaluit viziunea AAM (care cuprinde segmentele Urban Air Mobility si Regional Air Mobility), obiectivul fiind de a oferi solutii ecologice pentru mobilitatea aeriana. Centrul Supernal - Hyundai Motor Group din SUA va lansa servicii comerciale Urban Air Mobility (UAM) in anul 2028, in timp ce Hyundai Motor Group intentioneaza sa lanseze servicii RAM incepand cu 2030.