Hyundai Motor se alatura asociatiei EUCAR, consolidandu-si angajamentul fata de industria auto din Europa

Hyundai Motor se alatura asociatiei EUCAR, consolidandu-si angajamentul fata de industria auto din Europa

• Hyundai Motor se alatura Consiliului European pentru Cercetare si Dezvoltare de Automobile (EUCAR)
• Compania va fi implicata in multiple proiecte de cercetare si programe inovative

Hyundai Motor a devenit cel mai nou membru al Consiliului European pentru Cercetare si Dezvoltare de Automobile (EUCAR), astfel extinzand programele Centrului Tehnic Hyundai Motor din Rüsselsheim, Germania.

Nevio di Giusto, presedinte al EUCAR si Managing Director al centrului de cercetare FIAT, a declarat: „Membrii EUCAR sunt incantati de aceasta colaborare si considera ca experienta acumulata de catre Hyundai Motor Europa, impreuna cu angajamentul fata de acest domeniu, reprezinta o contributie importanta pentru asociatia noastra. Vizibilitatea Hyundai tot mai accentuata pe piata din Europa este o oportunitate de extindere pentru proiectele EUCAR.”

Seungwook Yang, presedinte al Centrului Tehnic Hyundai Motor Europa a declarat: „Ne bucura colaborarea cu producatori auto din Europa. Acest proiect ne permite sa dezvoltam programe importante pentru industria auto. Parteneriatul cu EUCAR confirma angajamentul Hyundai fata de piata auto europeana, unde am inregistrat o crestere semnificativa in ultimii ani. 95% dintre modelele vandute in Europa sunt proiectate si dezvoltate in regiune, inclusiv la noul centru de la Nürburgring. 90% dintre acestea sunt fabricate pe continent.”

Misiunea EUCAR este de a consolida colaborarea producatorilor auto din Europa prin intermediul programelor inovative de cercetare. Hyundai va participa in proiecte precum: sisteme de propulsie, siguranta si mobilitate integrata, accesibilitate si competitivitate. Activitatile desfasurate includ dezvoltarea strategiei si evaluarea oportunitatilor din domeniul cercetarii si inovatiei. Acestea urmeaza a fi comunicate de EUCAR catre institutiile Uniunii Europene, dar si catre alti parteneri.