Hyundai Motor a testat cu succes performanta noului propulsor 2.0 Turbo in cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Hyundai Motor a testat cu succes performanta noului propulsor 2.0 Turbo in cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Autovehiculul Hyundai i30 2.0 Turbo aflat in dezvoltare a incheiat cu succes prima competitie in cadrul careia a participat, cursa de 24 de ore de pe legendarul circuit Nordschleife din Nurburgring. Traseul pe care a fost testat noul motor, care va fi aplicat primului model N, este considerat unul dintre cele mai solicitante la nivel mondial.

Obiectivele Hyundai au fost pastrarea pozitiei de castigator de clasa obtinuta in anul 2015 cu i30 1.6 Turbo si imbunatatirea tehnologiilor de inalta performanta ale viitoarelor modele N, prin intermediul autovehiculului aflat in dezvoltare i30 2.0 Turbo.

„Cursa de anduranta de la Nürburgring reprezinta cel mai dificil traseu din lume, fiind o oportunitate de testare a rezistentei noului motor turbo de 2.0 litri cu injectie directa”a declarat Albert Biermann, Head of Vehicle Test and High Performance Development al Hyundai Motor.

Modelul i30 a fost proiectat si dezvoltat de catre Hyundai Motor si constructorul de masini de curse Peter Schumann. O mare parte dintre componente au fost modificate pentru participarea la Nordschleife. Elemente precum motorul, suspensia si amortizoarele au fost imbunatatite, precum si rotile, directia, protectiile laterale si sistemele de siguranta. Prin intermediul acestui test, Hyundai Motor a obtinut informatii importante pentru dezvoltarea viitoarelor motoare de inalta performanta.

„Ne aflam intr-un moment esential al dezvoltarii primului vehicul Hyundai N. In cadrul procesului de proiectare a propulsoarelor de inalta performanta, puterea maxima nu este o prioritate, inginerii concentrandu-se sa ofere clientilor experiente memorabile”a adaugat Albert Biermann.

In plus fata de informatiile obtinute pentru dezvoltarea viitoarelor propulsoare Hyundai, competitia a reprezentat un succes si din punct de vedere al cursei de masini. Dupa cele 24 de ore, modelul i30 2.0 Turbo a depasit un numar de 159 de vehicule, aflandu-se pe pozitia a 90-a in clasamentul general. Pilotii Bruno Beulen (BE), Michael Bohrer (DE), Alexander Köppen (DE) si Rory Pentinnen (FI) au parcurs impreuna 91 de ture, pe o distanta de 2.309,39 de kilometri, inregistrand cel mai rapid timp de tur de 9:55.636 minute, care a depasit bariera de 10 minute.

Cu aceasta ocazie, peste 185.000 de persoane au fost prezente pentru a viziona cursa de la Nürburgring. In plus, aproximativ 12.000 de participanti au sustinut echipa Hyundai in zona „Hyundai N Fan Arena”, care a beneficiat de un ecran de dimensiuni mari pe care a fost difuzata cursa in timp real. Toate cele trei autovehicule inscrise in competitie au ajuns la linia de sosire, modelul Veloster 1.6 Turbo fiind primul clasat in categoria din care face parte.