Hyundai Motorsport are doua echipaje pe podium dupa prima zi din Raliul Estoniei

Hyundai Motorsport are doua echipaje pe podium dupa prima zi din Raliul Estoniei

HYUNDAI MOTORSPORT ARE DOUA ECHIPAJE PE PODIUM DUPA PRIMA ZI DIN RALIUL ESTONIEI• Craig Breen si Paul Nagle ocupa pozitia a doua, dupa noua dintre cele 24 de probe speciale, iar Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe sunt pe locul al treilea dupa ziua de vineri;

• Estonienii Ott Tänak si Martin Järveoja au inceput etapa de casa in forta, dar au fost nevoiti sa abandoneze pe PS4.

Dupa prima zi din Raliul Estoniei, Hyundai Motorsport are doua echipaje in top trei si lupta pentru victorie in etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Craig Breen si Paul Nagle au revenit in cadrul echipei, dupa participarea in Raliul Croatiei din luna aprilie, iar dupa noua dintre cele 24 de probe speciale se claseaza pe pozitia a doua. Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au avut o evolutie constanta si ocupa pozitia a treia, in timp ce Ott Tänak si Martin Järveoja au fost nevoiti sa abandoneze vineri dimineata.

Ott Tänak s-a impus pe PS2, iar Craig Breen a fost cel mai rapid pe PS8, demonstrand astfel potentialul autovehiculului Hyundai i20 WRC pe macadamul din Estonia. In plus, echipajul irlandez a reusit sa incheie alte sase speciale cu cel de-al doilea timp.

Sunt foarte multumit pentru evolutia de pana acum. Paul a avut un parcus excelent, iar masina s-a comportat perfect pe aceste probe. Am avut un ritm bun si a fost o lupta stransa cu Kale pentru prima pozitie. Sunt sigur ca putem creste putin ritmul si sper sa obtinem un rezultat cat mai bun”, a declarat Craig Breen. 

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe, copilotul sau, au incheiat ziua in top trei, chiar daca au pierdut timp din cauza unei probleme pe PS4. Dupa prima zi, echipajul belgian are un avans de sase secunde fata de Sébastien Ogier, pilotul aflat pe pozitia a patra.

Cu exceptia penei de cauciuc, totul a mers foarte bine. Am reusit sa ne atingem obiectivul si sa incheiem ziua in fata lui Sébastien. Desigur, pozitia la start ne-a ajutat putin si este clar ca urmeaza doua zile foarte intense. Obiectivul nostru este sa incheiem raliul cu un rezultat cat mai bun pentru echipa”, a mentionat Thierry Neuville.

Ott Tänak si Martin Järveoja au urcat pe prima pozitie la general, dupa victoria de pe PS2, dar au fost nevoiti sa abandoneze pe speciala a patra.

Din pacate, am facut doua pene pe speciala a patra si am fost nevoiti sa abandonam. Este clar ca am pierdut sansa de a lupta pentru victorie, dar vom reveni pe probe si incercam sa acumulam cat mai multe puncte”, a declarat Ott Tänak.

Sambata si duminica sunt programate inca 15 probe speciale cu o lungime totala de aproape 190 de kilometri.

La finalul primei zile suntem pe locul al doilea, respectiv al treilea, insa obiectivele noastre erau diferite pentru aceasta etapa. Am pierdut mult din cauza unor pene de cauciuc, dar sunt incantat de ritmul pe care-l au Craig si Paul. Thierry si Martijn se afla in lupta pentru un loc pe podium, dar urmeaza doua zile lungi si totul se poate schimba oricand”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Clasament Raliul Estoniei (dupa prima zi):

1

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

1:06:54.4

2

C. Breen

P. Nagle

Hyundai i20 WRC

+8.5

3

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

+53.4

4

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+59.4

5

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+1:15.1

6

T. Suninen

M. Markkula

Ford Fiesta WRC

+3:14.9

7

P.L Loubet

F.Haut-Labourdette

Hyundai i20 WRC

+3:21.5