Hyundai Motorsport are doua echipaje pe podium, dupa prima zi din Raliul Finlandei

Hyundai Motorsport are doua echipaje pe podium, dupa prima zi din Raliul Finlandei

HYUNDAI MOTORSPORT ARE DOUA ECHIPAJE PE PODIUM, DUPA PRIMA ZI DIN RALIUL FINLANDEI• Craig Breen si Paul Nagle au preluat conducerea pe ultima speciala a zilei, dupa ce au fost cei mai rapizi pe PS2 si PS5;

• Ott Tänak si Martin Järjeova au castigat doua probe speciale, iar dupa prima zi se afla pe locul secund.

Cele trei echipaje Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru locurile de pe podium in Raliul Finlandei, etapa a zecea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Craig Breen si Paul Nagle sunt lideri dupa prima zi, fiind urmati de Ott Tänak si Martin Järjeova, diferenta dintre cele doua echipaje fiind de doar 2,8 sec. Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe ocupa pozitia a sasea in clasamentul provizoriu al etapei finlandeze.

Craig Breen si Paul Nagle au fost cei mai rapizi pe PS2 si pe PS5, preluand conducerea pe ultima speciala a zilei.

Este o senzatie placuta sa fim lideri dupa prima zi. Intotdeauna m-am intrebat cum ar fi sa avem si o proba de noapte in acest raliu si acum am aflat: este incredibil. Mi-am iesit putin din ritm pe ultima proba si am ratat cateva intersectii, dar in final totul a decurs bine. Cred ca va fi o lupta extrem de stransa in cele doua zile care urmeaza”, a declarat Craig Breen. 

Ott Tänak si Martin Järveoja au fost cei mai rapizi pe specialele trei si patru, fiind lideri pana pe ultima proba.

A fost o zi surprinzatoare. Am pierdut timp pe zonele inguste, dar am recuperat pe cele rapide. Echipa a identificat solutiile potrivite pentru acest raliu. Din fericire, am mers in directia buna si cu siguranta vom putea accelera ritmul pe probele care urmeaza”, a mentionat Ott Tänak. 

Echipajul belgian - Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe - a incheiat ziua pe locul al saselea.

Din punctul nostru de vedere, ziua a decurs bine. Am fost in lupta pentru un loc pe podium, insa, din cauza lipsei de vizibilitate, nu am putut ataca pana la final. Trebuie sa incercam sa recuperam si sa urcam cat mai mult in clasament”, a declarat Thierry Neuville. 

Sambata si duminica sunt programate alte 12 probe speciale, cu o lungime de aproape 200 km. Sambata este ziua cea mai lunga a raliului - 8 probe speciale, cu o lungime totala de 151,95 km.

Am avut un debut bun si echipajele noastre sunt pe primele doua locuri, insa in prima zi lupta a fost la zecime. Craig si Ott au avut un parcurs excelent si sunt sigur ca si Thierry poate sa creasca ritmul. Sunt mandru de modul in care a concurat echipa astazi si stiu ca vor urma doua zile dificile. Sper ca in final sa avem si mai multe motive de bucurie”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei. 

Clasament Raliul Finlandei (dupa prima zi):

1

C. Breen

P. Nagle

Hyundai i20 WRC

43:51.3

2

O. Tänak

M. Järveoja

Hyundai i20 WRC

+2.8

3

E. Evans

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+6.1

4

E. Lappi

J. Ferm

Toyota Yaris WRC

+6.7

5

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+7.9

6

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 WRC

+31.3

7

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+33.6

8

T. Katsuta

A. Johnston

Toyota Yaris WRC

+46.9

9

G. Greensmith

C. Patterson

Ford Fiesta WRC

+1:20.6

10

A. Fourmaux

A. Coria

Ford Fiesta WRC

+1:48.9