Hyundai Motorsport are doua echipaje in top patru, dupa ziua de vineri din Raliul Monte-Carlo

Hyundai Motorsport are doua echipaje in top patru, dupa ziua de vineri din Raliul Monte-Carlo

HYUNDAI MOTORSPORT ARE DOUA ECHIPAJE IN TOP PATRU, DUPA ZIUA DE VINERI DIN RALIUL MONTE-CARLO  • Thierry Neuville, lider dupa primele doua speciale desfasurate joi, este acum pe locul al treilea, iar Sébastien Loeb ocupa pozitia a patra.

Dupa ziua de vineri, prima etapa din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), echipajele Hyundai Motorsport se afla pe locurile al treilea, respectiv al patrulea, in clasamentul general provizoriu. In primele doua zile ale raliului au fost programate opt probe speciale, ziua de vineri fiind cea mai lunga a acestei etape, cu un total de 122,58 km de proba speciala.

Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au fost lideri dupa primele doua probe de joi seara, iar la finalul zilei de vineri ocupa pozitia a treia, diferenta intre primii trei piloti din clasament fiind de doar 6,4 secunde. Cu doua probe speciale castigate, Neuville este in continuare in lupta pentru victorie in prima etapa a sezonului 2020.

Am inceput bine raliul, dar vineri am avut o dimineata mai dificila. In partea a doua a zilei am reusit sa imbunatatesc dictarea cu ajutorul lui Dani Sordo, care este in echipa de recunoastere. Este clar ca trebuie sa crestem ritmul pentru a ramane in lupta pentru victorie. Sunt bucuros ca Ott si Martin sunt bine dupa incidentul de vineri. A fost un accident la viteza mare si acum cel mai important este ca totul s-a incheiat cu bine pentru ei”,a declarat Thierry Neuville.

Sébastien Loeb si Daniel Elena au fost pe locul al cincilea dupa probele de joi, iar la finalul zilei de vineri au urcat pe pozitia a patra in clasamentul general provizoriu.

Am avut o zi buna astazi. Ordinea de start va fi diferita sambata, asa ca vom vedea cum decurg lucrurile in cea de-a doua jumatate a raliului”,a mentionat Sebastian Loeb.

Ott Tänak si Martin Järveoja se aflau si ei in lupta pentru un loc pe podium pana pe PS4, atunci cand au iesit in decor la viteza mare.

Martin si cu mine suntem bine dupa incident si cu siguranta vom fi din nou in forma maxima foarte rapid. Dupa probele de joi am lucrat cu inginerii din echipa si am modificat cateva setari pentru probele de vineri. Au fost cateva momente la limita si inainte de accidentul de pe PS4. Monte-Carlo este un raliu cu multe capcane, asa ca uneori se mai intampla si astfel de situatii”, a declarat Ott Tänak.

Echipa Hyundai Motorsport va ataca ziua de sambata cu doua echipaje, iar obiectivul este sa incheie prima etapa din 2020 cu o clasare pe podium.

Thierry si Nicolas au avut un parcurs foarte bun si le multumesc. Incercam sa obtinem maximum de fiecare data, dar intr-o zi ca aceasta nu poti face mai mult. Vom vedea cum evolueaza lucrurile pana duminica”, a mentionat si Andrea Adamo, directorul echipei.

Sambata si duminica sunt programate alte opt probe speciale, cu o lungime totala de aproape 140 de kilometri.

Clasament Raliul Monte-Carlo 2020 (dupa prima zi):

1.

S. Ogier

J. Ingrassia

Toyota Yaris WRC

1:43:31,5

2.

S. Ogier

S. Martin

Toyota Yaris WRC

+1,2

3.

T. Neuville

N. Gilsoul

Hyundai i20 WRC

+6,4

4.

T. Neuville

D. Elena

Hyundai i20 WRC

+1:06,9

5.

E. Lappi

J. Ferm

Ford Fiesta WRC

+1:57,2

6.

E. Lappi

J. Halttunen

Toyota Yaris WRC

+2:19,2

7.

T. Katsuta

D. Barritt

Toyota Yaris WRC

+5:18,7